Viktorijini slapovi in park Kruger | Turistična agencija Lifetrek

16 dnevno potovanje po afriških deželah Južnoafriška republika, Zimbabve in Bocvana | Viktorijini slapovi, park Kruger in križarjenje po reki Chobe

Viktorijini slapovi in park Kruger

25.04.2020 - 10.05.2020
24.10.2020 - 08.11.2020

Trajanje programa:

16 DNI

Cena od:

2498 EUR

Viktorijini slapovi

JUŽNA AFRIKA, ZIMBABVE, BOCVANA

Viktorijini slapovi in safari Kruger

Program: Viktorijini slapovi in park Kruger

*Program Viktorijini slapovi in park Kruger se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Viktorijini slapovi in park Kruger

 • Termin :
  25.04.2020 - 10.05.2020
  24.10.2020 - 08.11.2020
 • Redna cena potovanja:
  2498 €
 • Akcijska cena potovanja:
  2498 €*

Cena vključuje:


Cena ne vključuje:


Doplačila:


Popusti:


Ob prijavi na program Viktorijini slapovi in park Kruger potnik plača akontacijo v višini €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Viktorijini slapovi in park Kruger zbiramo najkasneje do 45 dni do predvidenega odhoda.

Viktorijini slapovi in park Kruger

Viktorijini slapovi in park Kruger: od 2498 €* (redna cena od: 2498 €)

25.04.2020 - 10.05.2020
24.10.2020 - 08.11.2020Viktorijini slapovi in park Kruger s turistično agencijo Lifetrek


JUŽNA AFRIKA, BOCVANA IN ZIMBABVE

16 dnevno potovanje v najboljši del južnega dela Afrike. Doživite afriških velikih 5 na safariju v znamenitem parku Kruger, raziskujete divjino in vodne poti delte Okavango, križarjenja ob sončnem zahodu po reki Chobe, si oglejte mogočne Viktorijine slapove, sledite nosorogom v zgodovinskem in slikovitem Matobosu – to so nekateri od poudarkov potovanja, ki ponuja vpodgled v življenje v divjini, kulturno in slikovito bogastvo Afrike.

VIKTORIJINI SLAPOVI

Vznemirjajoča lepota in veličina na reki Zambezi.

Viktorijine slapove predstavlja reka Zambezi, ki tvori mejo med Zambijo in Zimbabvejem. Pleme Kololo ki je živelo na tem območju v 1800-ih ga je opisalo kot”Mosi-oa-Tunya”Dim ki gromi V sodobnejših pogledih so Viktorijini slapovi znani kot največja zavesa padajoče vode na svetu.
Oblake škropljenja lahko vidimo od milj daleč, saj na vrhuncu deževne sezone več kot petsto milijonov kubičnih metrov vode na minuto strmi čez rob, na širino skoraj dva kilometra, v sotesko nad sto metrov globoko.

blank

Potek potovanja: Viktorijini slapovi in parki Kruger

1.DAN:

Ljubljana – Johannesburg

Prihod v Johannesburg.

2.DAN:

Johannesburg – Safari Kruger

Naša avantura se začne z zgodnjim začetkom iz Johannesburga, ko potujemo proti vzhodu v slikovito pokrajino Mpumulanga. Uživamo v postanku v znamenitem kanjonu reke Blyde in uživamo v “treh Rondavah” in spektakularnem okolju. Po kosilu se odpravimo v našo namestitev, ki se nahaja blizu parka Kruger.

3.DAN:

Safari Kruger

Zbudimo se ob sončnem vzhodu, se vkrcamo na naša 4×4 safari vozila. V Kruger park vstopimo takoj, ko se odprejo vrata in začnemo vznemirljivo jutro z opazovanjem divjih živali. Naši izkušeni vodniki dobro poznajo območje in pomagajo pri iskanju najboljših oglednih točk safarija. Visoka koncentracija živali v parku Kruger omogoča neverjetno doživetje safarija. V enem izmed kampov se ustavimo za počitek in kosilo, preden se odpravimo na popoldanski safari, kjer imamo priložnost, da opazimo še več divjih živali, vključno z velikimi 5. Naš safari se konča ob sončnem zahodu, ko se odpravimo na namestitev in zaslužen počitek.

4.DAN:

Safari Kruger nacionalni park – Polokwane naravni rezervat

Po zajtrku zapustimo območje Krugerja ter se odpravimo proti severu za provinco Limpopo, kjer je dom naravnega rezervata Polokwane. Uživamo v sprehodu po parku številnih živalskih vrst, vključno z ogroženim belim nosorogom. Šetnje so dobra priložnost za boljše spoznavanje divjine in za opazovanje stvari, ki bi jih zamudili na vožnji z 4×4.

5.DAN:

Polokwane naravni rezervat – Bulawayo (Zimbabve)

Ta dan imamo dolgo vožnjo, zapustimo Južno Afriko in prečkamo reko Limpopo v Zimbabve. Potujemo po podeželskem Zimbabveju in se odpravimo v Bulawayo, drugo največje mesto v Zimbabveju. Popoldne imamo čas za raziskovanje tega zgodovinskega mesta.

6.DAN:

Bulawayo – Matobo naravni rezervat

Zjutraj se vkrcamo na odprta safari vozila in se odpravimo v narodni park Matobos. Znan po svojih spektakularnih kamnitih formacijah, je ta svetovna dediščina dom številnim slikarjem bushman, kot tudi številnimi črnim in belim nosorogom. Obstaja tudi velika koncentracija leopardov in veličasten črni orel. Uživamo v sprehodu, kjer imamo priložnost videti te živali. Narodni park Matobo je tudi dom zloglasnega Cecila Johna Rhodesa.

7.DAN:

Bulawayo – Viktorijini slapovi

Naše potovanje se nadaljuje proti severu, kjer se odpravimo na Viktorijine slapove – eno od sedmih naravnih čudes sveta. Popoldne obiščemo ta spektakularni slap z njegovim naravnim deževnim gozdom, ki ga je ustvarilo pršenje, ki ga povzročajo slapovi. Razburljiv dan zaključimo z zahodnim križarjenjem po reki Zambezi, kjer imamo priložnost, da si ogledamo slone, povodne konje in druge živali. Viktorijini slapovi so pustolovska prestolnica južne Afrike in ponuja veliko različnih dejavnosti. Reka Zambezi in okoliške vasi ponujajo tako adrenalinske kot kulturne dejavnosti.

8.DAN:

Viktorijini slapovi

Dan je namenjen raziskovanju tega čudovitega območja in se po želji udeležimo nekaterih aktivnosti, kot so rafting, bungee jumping, prelet slapov z letalom..

9.DAN:

Chobe nacionalni park

Začnemo z zgodnjim odhodom iz Viktorijinih slapov. Dokaj kratka vožnja do meje in nato do Kasane – majhnega mesta v divjini na robu narodnega parka Chobe. Nič nenavadnega ni srečati slonov ali bivolov kar na ulicah Kasane. Po kosilu se odpravimo na safari v narodni park Chobe, z vozili 4×4. Chobe je dobro znan po svojih velikih čredah slonov in visoki koncentraciji plenilcev. Pozno popoldne uživamo v križarjenju po reki Chobe. Pričakujte srečanje s slonom, hippom, krokodili in različnimi antilopami.

10.DAN:

Gweta

Danes potujemo skozi podeželsko Bocvano v Gweto – pot proti Makgadikgadi in Nxai Pansu. Sloni in bivoli so pogosto opazni ob cestah, saj je območje v veliki meri nezanesljivo in omogoča prosto gibanje živalim. Popoldne izlet v soline ali gozd Baobab ali pa se sprostite v namestitvi.

11.DAN:

Maun

Po zgodnjemu zajtrku sledi voden sprehod po lokalni vasi Tswana, ki zagotavlja vpogled v lokalno kulturo in tradicijo. Nato se odpravimo v Maun – pot do ulice Okavango. Ko pridemo v Maun, pravo mejno mesto, se pred odhodom v oddaljeni tabor založimo. Popoldne preživimo v ležanju ob bazenu in uživamo v bush vzdušju.

12. in 13.DAN:

Okovango Delta

Vznemirljiv dan se začne z vožnjo 4×4 globoko do delte. Spoznali smo naše lokalne vodnike in spravili opremo v makoros (tradicionalni kanuji). Skozi to čudovito območje divjine, s svojimi vijugastimi plovnimi potmi in neverjetnim ptičjim življenjem, preletimo svojo pot. Delta Okavango je eno od afriških območij divjine in številne vrste živali prosto potujejo in selijo v vodna območja v sušnih mesecih. Noč je v tentiranem kampu in čas je za raziskovanje peš. Delta Okavango je znana safari destinacija in je znana po svoji divjadi, pticah in neverjetni lepoti. Večer poteka v stalnih šotorih z osnovno opremo.
Zjutraj se odpravimo na zgodnji jutranji informativni sprehod. Po zajtrku odhajamo iz kampa in skozi kanale nazaj do našega vozila. Popoldne preživimo v raziskovanje tega safari mesta Maun.

14.DAN:

Maun – Khama Rhino Sancuary

Odhajamo s plovnih poti Okavanga in potujemo po suhem Kalahariju. Naš cilj je Rhino, ki se nahaja na Serowe Pan, na robu Kalaharija. Popoldne se odpravimo z lokalnimi nadzorniki na safari za raziskovanje območja in spoznavanje ogroženega nosoroga.

15.DAN:

Bocvana – Johannesburg

Pred zadnji dan prečkamo reko Limpopo in potuje skozi Južno Afriko do živahnega mesta Johannesburg. V Johannesburg pridemo pozno popoldne.

16.DAN:

Johannesburg – Ljubljana

Zadnje ure programa Viktorijini slapovi. Do odhoda na letališče prosto oz. čas za še zadnje nakupe, nato let proti domu.

*Program Viktorijini slapovi se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike in drugih razlogov. Odhod je iz bližnjih letališč, v ceno vključen tudi prevoz na letališče iz Ljubljane.

**Program se lahko zaradi lažjega potovanja in predvsem počitka doda dodatni dan, v tem primeru je dodatni dan potovanja vštet v ceno. Termin potovanja se lahko tako premakne za +/- 1 dan.

Cena in termini: Viktorijini slapovi in parki Kruger

Cena in ostale informacije:

 • Termin : 25.04.2020 – 10.05.2020
  24.10.2020 – 08.11.2020

 • Cena potovanja: 2.498 EUR / pri udeležbi 10 oseb. Doplačilo za skupino do 9 udeležencev 120 €na osebo.

Minimalno število oseb v skupini: 6, največje število oseb v skupini: 20.

Cena vključuje:

 • Letalski prevoz Evropa – Johannesburg – Evropa.
 • Prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj.*
 • Letališke pristojbine za vse lete.
 • Vse potrebne prevoze v južni Afriki (prevozi po programu).
 • Nočitve v preprostih hotelih in šotorih.
 • Vstopnine v nacionalne parke.
 • Izleti po programu,.
 • Lokalno vodenje.
 • Organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti.
 • Svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje.
 • Predstavitev potovanja in srečanje potnikov.
 • DDV.

*Prevoz na letališče agencija Lifetrek izvede v sodelovanju z zunanjimi izvajalci in v primeru izrednih okoliščin ne odgovarja za zamude pri prevozu na in iz letališča.

 

Cena ne vključuje:

 • Hrane in pijače na celotnem potovanju.
 • Napitnin za lokalno prebivalstvo.
 • Doplačila za enoposteljno sobo/šotor.
 • Stroškov osebne narave.
 • Stroškov osebne opreme.
 • Stroškov izven programa.
 • Fakultativnih izletov (po dogovoru).
 • Ničesar kar ni navedeno pod vključeno.
 • Zavarovanja za tujino.

 

Doplačila:

 • Riziko odpovedi 180€
 • Prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • Druge aktivnosti

 

Ob prijavi na potovanje potnik plača akontacijo v višini 1000 EUR. Ostali del cene potovanja potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja. Prijave za potovanje zbiramo najkasneje do 45 dni pred potovanjem.

Pomembno: Vizum za slovenske državljane ni potreben. Obvezno cepljenje za vstop v države (JAR, Zimbabve, Bocvana) ni potrebno, je pa za nekatera območja visoko priporočljivo jemanje antimalarikov. Svetujemo cepljenje proti okužbi s hepatitisom.

Potovanje v južni Afriki

Termin za potovanje

25.04.2020 – 10.05.2020
24.10.2020 – 08.11.2020

Zakaj z Lifetrekom na potovanje: Viktorijini slapovi in safari Kruger

✨ Kruger nacional park
✨ Matobo nacionalni park
✨ Viktorijini slapovi
✨ Khama Rhino Sanctuary
✨ Chobe nacionalni park
✨ Okovango Delta

Program Viktorijini slapovi vključuje
✔ Letalsko karto iz Evrope v Johannesburg
✔ Vse notranje prevoze (udobni privatni prevoz, avtobus…)
✔ Prevoz na odhodno letališče iz Ljubljane
✔ Vse vstopnine v narodne parke

Program Viktorijini slapovi ne vključuje
✗ Hrane in pijače
✗ Ostalih osebnih stroškov
✗ Fakultativnih izletov

Viktorijini slapovi

Viktorijini slapovi in park Kruger

25.04.2020 - 10.05.2020
24.10.2020 - 08.11.2020

Trajanje programa:

16 DNI

Cena od:

2498 EUR

Država:

JUŽNA AFRIKA, ZIMBABVE, BOCVANA