Potovanje v Maroko | Turistična agencija Lifetrek

Odličen program za 12 dnevno potovanje Maroko. Kraljeva mesta in mesta nasprotij na bogatem severu Afrike. Puščava Merzouga, Marrakech, čudovita Esaouira

Potovanje v Maroko

07.12.2019 - 18.12.2019
01.02.2020 - 12.02.2020
14.04.2020 - 25.04.2020

Trajanje programa:

12 DNI

Cena od:

1248 EUR

Potovanje v Maroko

MAROKO

Potovanje Maroko

Program: Potovanje v Maroko

*Program Potovanje v Maroko se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Potovanje v Maroko

 • Termin :
  07.12.2019 - 18.12.2019
  01.02.2020 - 12.02.2020
  14.04.2020 - 25.04.2020
 • Redna cena potovanja:
  1298 €
 • Akcijska cena potovanja:
  1248 €*

Cena vključuje:


Cena ne vključuje:


Doplačila:


Popusti:


Ob prijavi na program Potovanje v Maroko potnik plača akontacijo v višini €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Potovanje v Maroko zbiramo najkasneje do dni do predvidenega odhoda.

Potovanje v Maroko

Potovanje v Maroko: od 1248 €* (redna cena od: 1298 €)

07.12.2019 - 18.12.2019
01.02.2020 - 12.02.2020
14.04.2020 - 25.04.2020Potovanje v Maroko s turistično agencijo Lifetrek


Potovanje v Maroko

POTOVANJE V MAROKO NA PRAVO DOŽIVETJE IZ TISOČ IN ENE NOČI

12 dnevno potovanje v Maroko – Kraljeva mesta in mesta nasprotij na tradicionalno bogatem severu Afrike – Izkušnja med Berberi – Preko Atlasa in številnih oaz do puščave Erg Chebbi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra in kralj Atlasa, Jebel Tubkal (4165m) – Plavanje v Atlantskem oceanu – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka – Polna storitev LIFETREK.

ZAKAJ V MAROKO?

Le nekaj več kot deset kilometrov oddaljen od Evrope, je Maroko popolno nasprotje celini na drugi strani Gibraltarskega preliva. Občutek kraljevskih mest in vrveža na eni in rdečkaste puščave s številnimi sipinami in hribovitim delom na drugi strani, kaže na številne značilnosti in nasprotja te severno afriške države.

Naše raziskovanje in doživljanje Maroka je pestro in aktivno saj si bomo poleg ogleda številnih znamenitosti privoščili tudi izlet s kamelami v puščavo, plavanje v atlantskem oceanu, vzpon na najvišjo goro Atlasa Jebel Tubkal (opcijsko) in polnovrstna doživetja dežele in ljudi, ki živijo v neposrednem stiku z rdečim peskom. Skratka; bogato, pustolovsko razgibano in predvsem resnično potovanje v skrivnost dežele iz tisoč in ene noči.

KOMU JE POTOVANJE V MAROKO NAMENJENO?

Potovanje v Maroko je za vsakogar, ki si želi aktivno doživetje severne Afrike z udobno in prijetno nastanitvijo, lokalnim gurmanstvom in doživetjem kraljevih mest. V Maroko se bomo podali tako v mestni vrvež s številnimi bazarji, labirinti Medine, kot tudi na oddaljene puščavske sipine, obalo atlantskega oceana na zahodu države. Potovanje je za vsakogar, ki je za raznovrstno doživetje s pravo mero udobja in raziskovanja.

Potek potovanja: Potovanje v Maroko

DAN 1

LJUBLJANA – CASABLANCA

Polet do Casablance – naše potovanje v Maroko se začne. Prihod v Casablanco v popoldanskih ali večernih urah in nastanitev v hotelu.

DAN 2

CASABLANCA – FES

Zjutraj ogled največje mošeje v Maroku, ki so jo gradili 6 let (Hassan II Mosque) in je ena izmed edinih dveh mošej v Maroku, ki sta na voljo za ogled nemuslimanom. Pot bomo nadaljevali z vlakom do Fesa in se popoldne sprehodili po ulicah enega najbolj slikovitih mest dežele, ki je bilo ustanovljeno v 9. stoletju. V enem zamahu se bomo preselili v srednji vek in zavoljo ročnega izdelovanja usnja in bakrenih izdelkov se nam bo porodil občutek o časovnem stroju. Nočitev v hotelu (Fes).

DAN 3

FES – VOLUBOLIS – MEKNES – FES

Naše potovanje v Maroko bomo nadaljevali z dopoldanskim ogledom medine v Fesu. Med drugim si bomo ogledali kako barvajo usnje, izdelujejo keramiko in se izpopolnjevali v barantanju pri cehovskih mojstrih. V nadaljevanju nas bo pot vodila do nekdanjega rimskega mesta Volubilis, zgrajenega v času Jube II. Ogledali si bomo galska termalna kopališča – Venerin tempelj. Del kulis je za svoj film uporabil režiser Martin Scorsese v filmu Zadnja Kristusova skušnjava. Od tu se bomo povzpeli do islamskega svetega mesta Moulay Idriss, kjer si bomo ogledali edini okrogli minaret v deželi. Nadaljevali bomo do Meknesa, ki je povezan z življenjem najmogočnejšega maroškega kralja Moulaya Ismaila. Ogled starodavnega mesta iz 17. stoletja je prava paša za oči. Preden bomo zapustili Meknes, si bomo ogledali Bab El Mansour, ki veljajo za najlepša maroška vrata, ki jim rečejo kar vrata Severne Afrike. Večerni povratek v Fes in nočitev v hotelu

DAN 4

FES – MERZOUGA

Tega dne bomo potovanje v Maroko začinili z minibusom/kombijem preko Atlasa do puščave Erg Chebbi. Pokrajina je neizmerno lepa, mirna in v odsevu rdeče barve, ki jo pričara pesek. V redko naseljenih gorskih predelih Atlasa še vedno živijo Berberi. Po raznoliki pokrajini se bomo peljali mimo berberskega mesta Azrou ki je znano po svojih umetnostno obrtnih delavnicah. Sredi dneva bomo prispeli v mesto Midelt, kjer bomo imeli krajši postanek. Nadaljevali bomo mimo gorskega prelaza Tizi Talghment, ki leži na 1906 metrov nadmorske višine in se pripeljali v deželo neštetih oaz ter nasadov palm. Zvečer bomo prispeli v Merzougo; sledi jahanje kamel v neznano, večerja in prenočevanje v Berberskih šotorih – ali pod milim nebom na robu puščave.

DAN 5

MERZOUGA – SOTESKA TODRA

Zjutraj ne bomo poležavali, saj bomo sončni vzhod pričakali na sipinah nad našim kampom. Kaj kmalu bomo dodobra predramljeni uživali ob neverjetnih barvah, ki se bodo razlivale preko puščavskih sipin. Sledila bo jutranja seansa jahanja kamel, ki nas bodo ponesle nazaj v civilizacijo. Opcijsko se lahko v jeepih podamo na pravcato saharsko pustolovščino Nekaj kasneje bomo polni elana nadaljevali z vožnjo do kanjona Todra, kjer bomo prenočevali v hotelu pod mogočnimi stenami.

DAN 6

TODRA – SKOURA

Tega dne se bomo zjutraj podali na krajši krožni pohod nad kanjonom Todre, kjer se bomo srečali s pravimi nomadi – gorskimi Berberi. Nato bomo zapustili sotesko in se odpravili po poti tisočerih kasbahov, utrdb iz blata in lesa. Prenočili bomo v Skouri, nekdaj pomebni oazi, ki je služila kot najpomebnejše križišče trgovskih poti iz vzhodne, osrednje in severna Afrike. Danes je oaza miru in oddiha pod Unescovo zaščito in je pravi balzam po dolgih vožnjah zadnjih dni.

DAN 7

SKOURA – OURZAZATE – AIT BENHADOU – MARRAKECH

V jutranjih urah bomo zapustili Skouro in se skozi Ouarzazate, center filmske industrije odpeljali v najbolje ohranjen ksar Ait Benhadou, nekdanjo postojanko Almoravidov. V bližnji preteklosti je bila vasica prizorišče mnogih filmov (Gladiator, Indiana Jones, Nilski dragulj, Cleopatra…), danes pa je pod zaščito Unesca. Nato se bomo podali preko slikovitega prelaza Tizi N’Tichka (2.260m). Današnje potovanje v Maroko bomo zaključili v Marrakechu. Popoldne bomo izkoristili za doživljanje utripa mesta in zadnje priprave na vzpon na Toubkal. Nočitev v riadu (Marrakech).

DAN 8

PROSTO V MARRAKECHU ALI MARRAKECH – IMLIL – TOUBKAL

Prosto za raziskovanje Marrakecha. Možen tudi dvodnevni vzpn na Toubkal. Iz Marrakecha se bomo odpeljali do vasice Imlil, kjer bomo pričeli s trekingom. Prvi dan nas bo položna pot vodila do gorske koče na višini približno 3.200m (5-6 ur), kjer se bomo aklimatizirali in prenočili.

DAN 9

PRSTO V MARAKECHU ALI IMLIL – MARRAKECH

Prosto za raziskovanje Marrakecha oz. povratek v Marrakech v kolikor se boste povzpeli tudi na Toubkal. Navsezgodaj zjutraj se bomo podali na vrh Toubkala in po 4h urah stali 4.165m nad morjem. Čaka nas še dolga pot nazaj do Imlila in prevoz do Marrakesha. Na živahnem trgu Jemaa-el-Fna si bomo privoščili zasluženo večerjo. Nočitev v riadu (Marrakech).

DAN 10

MARRAKECH – ESSAOUIRA

Marrakech – to čudovito mesto je simbol Maroka. Ulice, ki jih omejujejo opečnate barve zgradb, so preozke, da bi dovolile vdor prometa v samo mestno jedro. Winston Churchill, ki je tu preživljal počitnice, je mesto poimenoval ”Pariz Sahare.” Živež trgovanja se kaže na vsakem koraku in prav malo je potrebno, da se preizkusite v barantanju z Arabskimi trgovci: še najbolje na trgu Jemaa-eI-fna, ki je glavna trgovska atrakcija mesta. V Marrakeshu si bomo na dopoldanskem potepu ogledali mošejo Kotubija, grobnico Sadijcev, vrtove in palačo Bahia. Zgodaj popoldne se bomo odpeljali do prečudovitega obmorskega mesteca Essaouira, kajti nobeno potovanje v Maroko ne sme biti brez postanka v Essaouiri. Namestili se bomo v hotelu, nato pa se sprehodili po živahnih ulicah mesta, si ogledali obzidje in prisluhnili glasbenikom – Esaouira je namreč center glasbe. Tu se vsako leto avgusta odvija festival glasbe gnawa, ki ga obišče množica glasbenikov in ljubiteljev glasbe iz vsega sveta.

DAN 11

ESSAOUIRA

Ta dan bo samo vaš. Izbirali boste med nakupovanjem v premnogih trgovinah, kjer se najde vse od preprog, čevljev do srebrnine, plavanjem v Atlantskem oceanu, jahanjem kamel, opazovanjem ribičev itd., nekje vmes pa našli čas za ribjo pojedino. Pustolovščina v obmorskem mestu bo prava stvar za navdih pred povratkom domov. Večer bomo zaključili na terasi ali pa v eni od prijetnih restavracij.

DAN 12

ESSAOUIRA – CASABLANCA – LJUBLJANA

Jutranji odhod iz Essaouire proti Casablanci in nadaljevanje z letalom nazaj proti domu ter po cesti do Ljubljane. Naše čudovito potovanje v Maroko se bo tako končalo, za vedno pa nas bodo spremljali spomini na to čudovito deželo.

*Program se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike in drugih razlogov. Leti so lahko izbrani tudi drugače, vendar na program (prvi in zadnji dan) nimajo bistvenega vpliva.

Cena in termini: Potovanje v Maroko

 • Termin :
  07.12.2019 - 18.12.2019
  01.02.2020 - 12.02.2020
  14.04.2020 - 25.04.2020

 • Akcijska cena potovanja
  1248€
  / za prvih 6 prijavljenih

 • Cena potovanja:
  1298€

Minimalno število oseb v skupini: 8, največje število oseb v skupini: 16.

Cena vključuje:

 • organizacijo in spremstvo potovanja,
 • povratni letalski prevoz bližnje letališče – Casablanca*,
 • letališke pristojbine in turistično takso,
 • prevoz do bližnjega letališča,
 • vsi notranji prevozi (taksi, avtobusi, kombi, vlak…) po programu,
 • spanje v hotelih z zajtrkom,
 • lokalni gorski vodnik za čas trekinga v Atlasu,
 • vsi obroki v času trekinga (v puščavi in med vzponom na Toubkal),
 • večerjo v oazi,
 • vse storitve na trekingu,
 • vsa plačila za lokalnega vodnika in ostale spremljevalce na safariju,
 • zavarovanje z zdravstveno asistenco v tujini,
 • welcome drink”,
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje in treking,
 • predstavitev potovanja s skupnim srečanjem,
 • DDV

*Prevoz na letališče agencija Lifetrek izvede v sodelovanju z zunanjimi izvajalci in v primeru izrednih okoliščin ne odgovarja za zamude pri prevozu na in iz letališča. **Prihod v Maroko je lahko tudi na letališče Marakech ali Fes, v tem primeru se program spremeni po dnevih, vendar program ostane neokrnjen.

 

Cena ne vključuje:

 • vstopnin v muzeje,
 • kosil in večerij,
 • pijače
 • napitnin za šoferje in lokalne vodnike,
 • stroški osebne opreme in vsi stroški izven programa.

 

Doplačila:

 • Riziko odpovedi 65€
 • Nadgradnja namestitve (kjer je mogoče) – hotel 4* 600€ na osebo v dvoposteljni sobi
 • Prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)

 

Ob prijavi na potovanje potnik plača akontacijo v višini 400 EUR. Ostali del cene potovanja potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja. Prijave za potovanje zbiramo najkasneje do 45 dni pred potovanjem.

Pomembno:  Vizum za slovenske državljane ni potreben.

Potovanje v Maroko

V Maroku je hrana odlična, sveža in raznovrstna. Tako da je na izbiro vedno dovolj hrane za najrazličnejše okuse, od rib, stročnic, mesa, sadja in zelenjave. Največjo skrb predstavljajo prebavne motnje, ki znajo biti v Maroku kar stalnica, vendar se jih lahko enostavno izognemo z rednim umivanjem rok in z izogibanjem uporabe tekoče vode.

V Maroku so porcije majhne in ni za pričakovati, da bi se pri zajtrku oz. večerji lahko najedli za cel dan. Tako da so za dobro voljo in sit želodec potrebni več kot trije obroki dnevno. V Maroku se lahko hitro privadimo na zdrav način prehranjevanja z vsaj petimi manjšimi obroki dnevno, kar je nekaj kar nam zdravniki dnevno svetujejo.

Vzpon na Toubkal

Vzpon na najvišjo goro Maroka (in tudi severne Afrike – 4.165m) je tehnično nezahteven in ne zahteva nikakršnega predznanja alpinizma ali drugih morebitnih znanj o uporabi alpinistične oziroma plezalne opreme. Vzpon traja dva dni. Prvi dan se iz gorske vasice Imlil (na višini 1.750m) po zložni in široki poti povzpnemo do planinske koče na višini okoli 3.200 metrov (5-6 ur zmerne hoje, cca. 1.400m višinske razlike). Vzpon na vrh je prav tako nezahteven, pot nanj je uhojena in ni nevarna, izpostavljena itd. Od koče vrh dosežemo v 4-5 urah, višinske razlike je dobrih 900m. Z vrha sestopimo po isti poti do koče in po krajši pavzi naprej v Imlil. Za vzpon priporočamo malo boljšo splošno telesno pripravo, visoke in robustne planinske čevlje ter pohodne palice. Vso opremo do koče tovorijo mule, na poti imamo tako le manjši nahrbtnik z osebnimi predmeti za na turo (hrana, pijača, topla in rezervna oblačila, fotoaparat…).

Vzpon na Toubkal je za individualne potnike in brez slovenskega vodnika oz. spremstva (oz. po dogovoru). Za vzpon na vrh imamo zagotovljenega gorskega vodnika. Kot turistična agencija vzpon na Toubkal organiziramo vendar za izvedbo oz. vzpon ne odgovarjamo, prav tako ne odgovarjamo v primeru neosvojitve vrha.

Za vzpon na Toubkal svetujemo še specialistično zavarovanje za gorništvo. Turistično zavarovanje, ki ga uredi turistična agencija Lifetrek, krije zgolj potovanje oz. ste zavarovani do višine 3000m. PZS izkaznica oz. s članstvom v PZS ste tudi nezgodno zavarovani v gorah do višine 6.500m. Več o zavarovanju si lahko preberete tukaj. Za zares brezskrbno odpravo pa vam priporočamo zavarovanje preko Alpenverein. Več o Alpenverein.

Priprava za tovrsten treking vsebuje 30 minut aerobne vadbe (tek, kolesarjenje, hitra hoja), tri do štirikrat tedensko. Priporočamo tudi srednje hitro hojo po klancu navzgor in navzdol. Vadba naj poteka tudi v različnih vremenskih situacijah. Priporočen pa je tudi kakšen daljši pohod, tek ali kolesarjenje ob koncu tedna. Vadbo izvajamo vsaj tri mesece pred odhodom na potovanje.

Potovanje v Maroko

V Maroku je hrana odlična, sveža in raznovrstna. Tako da je na izbiro vedno dovolj hrane za najrazličnejše okuse, od rib, stročnic, mesa, sadja in zelenjave. Največjo skrb predstavljajo prebavne motnje, ki znajo biti v Maroku kar stalnica, vendar se jih lahko enostavno izognemo z rednim umivanjem rok in z izogibanjem uporabe tekoče vode.

V Maroku so porcije majhne in ni za pričakovati, da bi se pri zajtrku oz. večerji lahko najedli za cel dan. Tako da so za dobro voljo in sit želodec potrebni več kot trije obroki dnevno. V Maroku se lahko hitro privadimo na zdrav način prehranjevanja z vsaj petimi manjšimi obroki dnevno, kar je nekaj kar nam zdravniki dnevno svetujejo.

Potovanje v Maroko

Potovanje v Maroko termin

07.12.2019 - 18.12.2019
01.02.2020 - 12.02.2020
14.04.2020 - 25.04.2020

Zakaj Potovanje v Maroko z Lifetrekom?

✨ Novo leto v puščavi
✨ Spoznavanje nomadskih Berberov
✨ S kamelami po sipinah
✨ Izlet po Kanjonu v Todri
✨ Odkrivanje Kraljevskih mest
✨ Oddih v čudoviti Essaouiri

PROGRAM VKLJUČUJE
✔ Letalsko karto
✔ Vse notranje prevoze (privatni prevoz)
✔ Prevoz na odhodno letališče v kolikor let ni iz Ljubljane
✔ Vse vključeno na safariju s kamelami
✔ Večerjo na najdaljšo noč v letu

PROGRAM NE VKLJUČUJE
✗ Kosil, večerij in pijače
✗ Vstopnin v muzeje in ostale objekte

Potovanje v Maroko

Potovanje v Maroko

07.12.2019 - 18.12.2019
01.02.2020 - 12.02.2020
14.04.2020 - 25.04.2020

Trajanje programa:

12 DNI

Cena od:

1248 EUR

Država:

MAROKO