Maroko za novo leto | Turistična agencija Lifetrek

Maroko za novo leto. Potovanje po kraljevskih mestih. S kamelami po rdeči puščavi, obisk nomadskega ljudstva Berberov, kanjon Todra in novo leto v puščavi.

Maroko za novo leto

28.12.2019 - 05.01.2020
(Iščemo sopotnico)

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1148 EUR

Maroko za novo leto

MAROKO

Maroko za novo leto

Program: Maroko za novo leto

*Program Maroko za novo leto se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Maroko za novo leto

 • Termin :
  28.12.2019 - 05.01.2020
  (Iščemo sopotnico)
 • Redna cena potovanja:
  1248 €
 • Akcijska cena potovanja:
  1148 €*

Cena vključuje:


Cena ne vključuje:


Doplačila:


Popusti:


Ob prijavi na program Maroko za novo leto potnik plača akontacijo v višini €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Maroko za novo leto zbiramo najkasneje do dni do predvidenega odhoda.

Maroko za novo leto

Maroko za novo leto: od 1148 €* (redna cena od: 1248 €)

28.12.2019 - 05.01.2020
(Iščemo sopotnico)



Maroko za novo leto s turistično agencijo Lifetrek


Vabljeni na predstavitev programa v torek 19.11.2019 ob 18.00 v prostore turistične agencije Lifetrek na Partizanski cesti 18 v Kranju. Zaželena je predhodna najava na 040 50 88 52 ali info@lifetrek.si

Maroko za novo leto

MAROKO POTOVANJE ZA NOVO LETO: 9 DNEVNO POTEPANJE V MAROKU Z VRHUNCEM NA NAJDALJŠO NOČ V LETU.

Maroko potovanje za Novo leto – najdaljša noč na rdečem pesku, pod širnim obzorjem – Kraljevska mesta in mesta nasprotij – Med nomadsko ljudstvo Berberi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka.

ZAKAJ V MAROKO?

Maroko potovanje za Novo leto je namenjeno vsem, ki si želite doživeti novo leto v puščavi! Potovanje v Maroko je za vsakogar, ki si želi aktivno doživetje severne Afrike z udobno nastanitvijo, prvovrstnim gurmanstvom in ogledom kraljevskih mest. V Maroko se bomo podali tako v mestni vrvež s številnimi bazarji kot na tihe puščavske sipine . Potovanje je pisano na kožo vsem, ki so za raznovrstno in pravo doživetje s pravo mero udobja in raziskovanja. Potovanje ni naporno in je primerno za vsakogar. Potovanje v Maroku je naša preizkušena klasika, ki je navdušila številne.

Maroko - Marakeš
Maroko Essaouira

KOMU JE POTOVANJE V MAROKO NAMENJENO?

Naše raziskovanje in doživljanje Maroka je pestro in aktivno saj si bomo poleg ogleda številnih znamenitosti privoščili tudi izlet s kamelami v puščavo, plavanje v Atlantskem oceanu in polnovrstna doživetja dežele in ljudi, ki živijo v neposrednem stiku z rdečim peskom. Skratka, bogat, pustolovsko razgiban in predvsem resničen program odkrivanja skrivnosti tisoč in ene noči. Maroko potovaje za novo leto je eno tistih potovanj, ki vam bodo za vedno ostala v spominu.

Potek potovanja: Maroko za novo leto

DAN 1

LJUBLJANA – CASABLANCA

Maroko potovanje za novo leto se začne z vožnjo do enega izmed bližnjih evropskih letališč in polet do Casablance. Prihod v Casablanco, gospodarsko središče Maroka in nastanitev v hotelu. V mestu, ki se hitro razvija si bomo ogledali največjo mošejo v Maroku, ki so jo gradili 6 let (Hassan II Mosque)in druge zanimivosti. Namestitev v hotelu.

DAN 2

CASABLANCA – ESSAOUIRA

Po zajtrku bo sledila vožnja ob Atlantskem oceanu mimo utrjenega mesta El-Jadida do prečudovitega obmorskega mesta Essaouira. Sprehodili se bomo po živahnih ulicah in obali z možnostjo nakupov in morske gostije.

DAN 3

ESSAOUIRA – MARAKECH

Kar težko se bo posloviti od prijetnega mesta, vendar nas ta dan še čaka vožnja do kraljevega mesta Marakesh. Maroko potovanje za novo leto si popestrimo za ogled pridelovanja arganovega olja z možnostjo nakupa in prihod v Marakesh. To čudovito mesto je simbol Maroka. Ulice, ki jih omejujejo opečnate barve zgradb, ki so preozke, da bi dovolile vdor prometa v samo mestno jedro. Winston Churchill, ki je tu preživljal počitnice, je mesto poimenoval ”Pariz Sahare.” Vrvež trgovanja se kaže na vsakem koraku in prav malo je potrebno, da se preizkusite v barantanju z arabskimi trgovci: še najbolje na trgu Jemaa El-fna, ki je glavna trgovska atrakcija mesta. Prav tu si bomo privoščili večerjo. Nastanitev v hotelu.

DAN 4

MARAKECH – OURZAZATE – OAZA SKOURA – KANJON TODRA

Z avtobusom ali kombijem odpravili čez Visoki Atlas, ki je ob koncu leta zasnežen, v filmsko mesto Ouarzazate. Posebno doživetje bo vožnja preko slikovitega prelaza Tizi N’Tichka (nad 2.000 m) in ogled utrjenega mesta Ait-Benhaddouja, ki je pod zaščito Unesca. Tu so snemali mnoge filme od Lawrenca Arabskega do Božjega sina. Nastanitev v hotelu.Od Ouarzarzata ni več daleč do oaze Skoura nekdaj pomembni oazi, ki je služila kot najpomebnejše križišče trgovskih poti iz vzhodne, osrednje in severna Afrike. Danes je oaza miru in oddiha pod Unescovo zaščito in je pravi balzam po dolgih vožnjah zadnjih dni. Po sprehodu po naselju se bomo odpravili po poti tisočerih kasb, utrdb iz blata in lesa. Številna manjša naselja so odvisna od vode, ki jo prinaša reka Oued Dades z gora Visokega Atlasa. Popoldne bo naš cilj soteska Todra, kjer bomo prenočili v hotelu pod mogočnimi stenami.

DAN 5

KANJON TODRA – MERZOUGA – PUŠČAVA ERG CHEBBI

Tega dne se bomo zjutraj podali na krajši krožni pohod nad kanjonom Todre, kjer se bomo srečali s pravimi nomadi – gorskimi Berberi. Ko se bomo dvignili nad sotesko, se nam bo odprl čudovit pogled na gore in zelenje v oazah. Nato bomo zapustili sotesko in se odpravili proti vzhodu, pokrajina bo postajala vse bolj suha, saj se bomo približevali Sahari. Prispeli bomo v oazo Merzouga. Pokrajina tu je neizmerno lepa, mirna in v odsevu rdeče barve, ki jo pričara pesek. V terenskih vozilih (neobvezno, za doplačilo) se boste lahko podali na pravcato saharsko pustolovščino ali pa peš občudovali okolico našega prenočišča. Ob glasbi in prav posebni večerji bomo pričakali prehod v novo leto. Maroko potovanje za novo leto bo tako doseglo vrhunec.

DAN 6

PUŠČAVA ERG CHEBBI – ERFOUD – MIDELT – IFRANE

Nepozaben sončni vzhod in obenem novoletno jutro bomo pričakali na kamelah na vrhu sipine in se čudili, kako vzhajajoče sonce spreminja barvo puščavskega peska – od sive, rumene, zlate do kričeče oranžne…sledila bo še ježa nazaj do roba puščave, potem pa spet v kombi ali avtobus, odvisno od števila udeležencev, in vožnja skozi Erfoud ter oaze do soteske reke Ziz , ki si je utrla strugo v gorskem svetu in potem presahne v saharskem pesku. Postanek bomo naredili v Mideltu in se sprehodili ob reki s pogledi na Srednji Atlas. Potovanje po Srednjem Atlasu bo potekalo po redko naseljenih gorskih predelih, kjer še vedno živijo Berberi, pripadniki starodavnega ljudstva. Po raznoliki pokrajini se bomo peljali mimo berberskega mesta Azrou, ki je znano po svojih umetnostno obrtnih delavnicah in cedrovih gozdovih. Prenočili bomo v gorskem letovišču Ifrane. Nastanitev v hotelu.

DAN 7

IFRANE – FES

Jutranje ure bodo minile v vožnji in ogledih v zadnjih obronkih Srednjega Atlasa, potem pa se bomo posvetili Fesu, enemu najbolj slikovitih mest dežele. Ustanovljeno je bilo v 9. stoletju. V enem zamahu se bomo preselili v srednji vek in zavoljo ročnega izdelovanja usnja in bakrenih in keramičnih izdelkov se nam bo porodil občutek o časovnem stroju. Posebno doživetje bo spoznavanje ozkih uličic tržnice, ki je pravi raj za nakupe od usnja do eksotičnih dišav. Namestitev v hotelu.

DAN 8

FES – MEKNES – VOLUBILIS – CASABLANCA

Od Fesa ni daleč do Meknesa, ki je povezan z življenjem mogočnega maroškega kralja Moulaya Ismaila. Preden bomo zapustili Meknes, si bomo ogledali Bab El Mansour, ki velja za najlepša maroška mestna vrata, ki jim rečejo kar vrata Severne Afrike. Iz Meknesa bomo pot nadaljevali mimo islamskega svetega mesta Moulay Idriss do nekdanjega rimskega mesta Volubilis, zgrajenega v času Jube II. Ogledali si bomo termalna kopališča, Venerin tempelj in drugo. Del starodavnega mesta je za svoj film uporabil režiser Martin Scorsese v filmu Zadnja Kristusova skušnjava. Mimo maroškega glavnega mesta Rabat bomo zopet prišli do Oceana in do največjega mesta Casablance. Doživeli bomo večerni vrvež tega velemesta.

DAN 9

CASABLANCA – LJUBLJANA

Po zajtrku transfer na letališče in polet v Evropo do bližnjega letališča in prevoz nazaj domov.

*Program se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike in drugih razlogov. Leti so lahko izbrani tudi drugače, vendar na program (prvi in zadnji dan) nimajo bistvenega vpliva.

Cena in termini: Maroko za novo leto

 • Termin :
  28.12.2019 - 05.01.2020
  (Iščemo sopotnico)

 • Akcijska cena potovanja
  1148€
  / za prvih 6 prijavljenih

 • Cena potovanja:
  1248€

Minimalno število oseb v skupini: 8, največje število oseb v skupini: 16.

Cena vključuje:

 • povratni letalski prevoz z bližnjega Evropskega letališča do Casablance,
 • letališke pristojbine in turistično takso,
 • prevoz do bližnjega letališča in nazaj,
 • vse notranje avtobusne prevoze po programu,
 • spanje v hotelih z zajtrkom,
 • večerjo na najdaljšo noč v letu – v puščavi pri Merzugi (razen pijače),
 • vse storitve na safariju s kamelami,
 • vsa plačila za lokalnega vodnika in ostale spremljevalce na safariju,
 • zavarovanje z zdravstveno asistenco v tujini,
 • welcome drink” v Casablanci,
 • Organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti.
 • Svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje.
 • Predstavitev potovanja in srečanje potnikov.
 • DDV.

*Prevoz na letališče agencija Lifetrek izvede v sodelovanju z zunanjimi izvajalci in v primeru izrednih okoliščin ne odgovarja za zamude pri prevozu na in iz letališča. **Prihod v Maroko je lahko tudi na letališče Marakech ali Fes, v tem primeru se program spremeni po dnevih, vendar program ostane neokrnjen.

 

Cena ne vključuje:

 • vstopnin v muzeje,
 • kosil in večerij
 • pijače
 • napitnine za šoferje in lokalne vodnike,
 • najem oziroma vožnja s terenskimi vozili v puščavi,
 • napitnin za lokalce,
 • stroški osebne opreme in vsi stroški izven programa.

 

Doplačila:

 • Riziko odpovedi 60€
 • Nadgradnja namestitve (kjer je mogoče) – hotel 4* 600€ na osebo v dvoposteljni sobi
 • Prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)

 

Ob prijavi na potovanje potnik plača akontacijo v višini 400 EUR. Ostali del cene potovanja potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja. Prijave za potovanje zbiramo najkasneje do 45 dni pred potovanjem.

Pomembno:  Vizum za slovenske državljane ni potreben.

Maroko za novo leto

V Maroku je hrana odlična, sveža in raznovrstna. Tako da je na izbiro vedno dovolj hrane za najrazličnejše okuse, od rib, stročnic, mesa, sadja in zelenjave. Največjo skrb predstavljajo prebavne motnje, ki znajo biti v Maroku kar stalnica, vendar se jih lahko enostavno izognemo z rednim umivanjem rok in z izogibanjem uporabe tekoče vode.

V Maroku so porcije majhne in ni za pričakovati, da bi se pri zajtrku oz. večerji lahko najedli za cel dan. Tako da so za dobro voljo in sit želodec potrebni več kot trije obroki dnevno. V Maroku se lahko hitro privadimo na zdrav način prehranjevanja z vsaj petimi manjšimi obroki dnevno, kar je nekaj kar nam zdravniki dnevno svetujejo.

Maroko za novo leto

Maroko za novo leto termin

28.12.2019 - 05.01.2020
(Iščemo sopotnico)

Zakaj Maroko za novo leto z Lifetrekom?

✨ Novo leto v puščavi
✨ Spoznavanje nomadskih Berberov
✨ S kamelami po sipinah
✨ Izlet po Kanjonu v Todri
✨ Odkrivanje Kraljevskih mest
✨ Oddih v čudoviti Essaouiri

PROGRAM VKLJUČUJE
✔ Letalsko karto
✔ Vse notranje prevoze (privatni prevoz)
✔ Prevoz na odhodno letališče v kolikor let ni iz Ljubljane
✔ Vse vključeno na safariju s kamelami
✔ Večerjo na najdaljšo noč v letu

PROGRAM NE VKLJUČUJE
✗ Kosil, večerij in pijače
✗ Vstopnin v muzeje in ostale objekte

Maroko za novo leto

Maroko za novo leto

28.12.2019 - 05.01.2020
(Iščemo sopotnico)

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1148 EUR

Država:

MAROKO