Maroko treking in vzpon na Toubkal | Turistična agencija Lifetrek

Maroko treking - 6 dnevno pohodništvo v pogorju Atlasa z vzponom na najvišji vrh Severne Afrike, Toubkal. Kraljevska mesta, nomadski Berberi in Sahara.

Maroko treking in vzpon na Toubkal

25.04.2020 - 03.05.2020
06.06.2020 - 14.06.2020
24.10.2020 - 01.11.2020

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1198 EUR

maroko treking in vzpon na toubkal

MAROKO

Maroko treking in vzpon na Toubkal

Program: Maroko treking in vzpon na Toubkal

*Program Maroko treking in vzpon na Toubkal se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Maroko treking in vzpon na Toubkal

 • Termin :
  25.04.2020 - 03.05.2020
  06.06.2020 - 14.06.2020
  24.10.2020 - 01.11.2020
 • Redna cena potovanja:
  1298 €
 • Akcijska cena potovanja:
  1198 €*

Cena vključuje:


Cena ne vključuje:


Doplačila:


Popusti:


Ob prijavi na program Maroko treking in vzpon na Toubkal potnik plača akontacijo v višini €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Maroko treking in vzpon na Toubkal zbiramo najkasneje do dni do predvidenega odhoda.

Maroko treking in vzpon na Toubkal

Maroko treking in vzpon na Toubkal: od 1198 €* (redna cena od: 1298 €)

25.04.2020 - 03.05.2020
06.06.2020 - 14.06.2020
24.10.2020 - 01.11.2020Maroko treking in vzpon na Toubkal s turistično agencijo Lifetrek


MAROKO TREKING IN VZPON NA TOUBKAL

LIFETREKOV 9-DNEVNI PROGRAM MAROKO TREKING IN VZPON NA TOUBKAL, NAJVIŠJI VRH SEVERNE AFRIKE

Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči – Maroko treking in vzpon na Toubkal– Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marrakech – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.

ZAKAJ V MAROKO NA TREKING?

Le nekaj več kot deset kilometrov oddaljen od Evrope, je Maroko popolno nasprotje celini na drugi strani Gibraltarskega preliva. Občutek kraljevskih mest in vrveža na eni in rdečkaste puščave s številnimi sipinami in hribovitim delom na drugi strani kaže na številne značilnosti in nasprotja te severno afriške države.

PRAVI TREKING V POGORJU ATLAS

Visoki Atlas leži na vzhodu Maroka in je predvsem edinstveno gorstvo, ki se s 1900 kilometri dolžine počasi vleče v smeri vzhod – zahod. Maroko treking vključuje tudi najvišji vrh Jebel Toubkal je tudi najvišji vrh Severne Afrike. V težkem in na trenutke neprijaznem gorskem svetu živi nomadsko ljudstvo Berberi. Izhodišče za gorniške ture v Atlasu je mesto Marrakeš, polno afriškega temperamenta. Pokrajina naokrog je redko poseljena in izrazito razgibana. Na vzhodni strani gorstva se razprostira Sahara, ena največjih puščav sveta. Pogled na posneženi Atlas z rdečkasto puščavo v nižavju je nekaj res enkratnega.

Potek potovanja: Maroko treking in vzpon na Toubkal

DAN 1

LJUBLJANA – MILANO – MARRAKECH – IMLIL

Zgodaj zjutraj odhod iz Ljubljane na letališče v Milano. Sledi let v Marakesch kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Tam nas čaka kombi, ki nas bo odpeljal proti Imlilu (1.5h), kjer bomo prenočili v čudovitem penzionu.

DAN 2

IMLIL – TACHEDDIRT – AZIB LIKEMT

Po Zajtrku bomo nakupili še zadnje malenkosti ter natovorili naše mule z opremo. Pot nas bo vodila do Tacheddirta približno 8 kilometrov od Imlila. Peljalii se bomo čez prelaz Tamatert (2279m) in kmalu prišli do izhodišča za naš treking. Začeli bomo z zložnim vzponom na sedlo Likemet (3555m, 3h). Na vrhu se nam bo odprl zaslužen pogled na masiv Toubkala. Vzponu bo sledil spust (3h) do vasi Azib Likmet, kjer bomo prenočili (spanje v šotorih).

DAN 3

AZIB LIKEMT – TIZI N’OURAI – AMSOUZERT

Ta dan bo dolg, vendar nezahteven. Pot nas bo vodila skozi pisano pokrajino. Iz sedla Ououraine (3210m) bomo prvič zagledali vrh Toubkala. Popoldan bomo dosegli vas Amsouzert, kjer bomo prenočili v preprostih vaških kočah (7h).

DAN 4

AMSOUZERT – SIDI IFNI LAKE

Zahodno od Amsouzert je kar nekaj malih vasic, ki jih bomo raziskali ob poti do jezera Ifni. To je edino jezero na tem področju. Tja bomo prispeli za čas kosila in popoldan uživali ob obali jezera. Prenočili bomo v v šotoru ali kamniti hiši v bližini jezera.

DAN 5

IFNI LAKE – NELTER HUT

Do tu bomo že dobro aklimatizirani, tako da ne bomo imeli težav z višino. Odhod na to etapo bo zgodaj zjutraj zaradi južne lege pobočja po katerem se vzpenjamo. Od jezera se bomo povzpeli na sedlo Ouanoums (3664m), nato pa sledi spust do koče Nelter, kamor bomo prišli okrog 14ih. (spanje v koči).

DAN 6

TOUBKAL – IMLIL

Pred zoro se bomo po dobro uhojeni poti odpravili proti najvišjemu vrhu Atlasa. Ob ugodnih razmerah bomo vrh Jebel Toubkala dosegli v štirih urah, kjer bomo uživali ob čudovitem razgledu na celoten Atlas ter Marrakech pod nami. Sledi spust do koče. Nato bo sledilo še 4 ure hoda do Imlila, kjer bomo prespali pri domačinih.

DAN 7

IMLIL – MARRAKECH

Iz Imlila se bomo po zajtrku odpravili v Marrakech kamor bomo prispeli okrog 12ih in se nastanili v hotelu v starem delu Marakescha zelo blizu trga Jema, kjer je glavno dogajanje. Popoldan krajši ogled mesta ter tržnice. večerja v lokalni restavraciji.

DAN 8

MARRAKESH

Dopoldan si bomo vzeli čas za ogled glavnih znamenitosti ter tržnice. Popoldanski čas je namenjen tradiconalni maroški kopeli z masažo (Hamam) oziroma prosto za nakupe.

DAN 8

MARRKECH – MILANO – LJUBLJANA

Program Maroko treking in vzpon na Toubkal se bliža koncu. Zgodaj zjutraj odhod iz hotela na letališče v Marakeschu ter povratek v Milano. Predviden prihod v Ljubljano v večernih urah.

*Program Maroko treking in vzpon na Toubkal se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike in drugih razlogov. Leti so lahko izbrani tudi drugače, vendar na program (prvi in zadnji dan) nimajo bistvenega vpliva.

Cena in termini: Maroko treking in vzpon na Toubkal

 • Termin :
  25.04.2020 - 03.05.2020
  06.06.2020 - 14.06.2020
  24.10.2020 - 01.11.2020

 • Akcijska cena potovanja
  1198€
  / za prvih 6 prijavljenih

 • Cena potovanja:
  1298€

Minimalno število oseb v skupini: 8, največje število oseb v skupini: 16.

Cena vključuje:

 • organizacijo in spremstvo potovanja,
 • povratni letalski prevoz bližnje letališče – Marrakech*,
 • letališke pristojbine in turistično takso,
 • prevoz do bližnjega letališča,
 • vsi notranji prevozi (taksi, avtobusi, kombi, vlak…) po programu,
 • spanje v hotelih z zajtrkom,
 • lokalni gorski vodnik za čas trekinga v Atlasu,
 • vsi obroki v času trekinga,
 • vse storitve na trekingu,
 • vsa plačila za lokalnega vodnika in ostale spremljevalce na trekingu,
 • zavarovanje z zdravstveno asistenco v tujini,
 • welcome drink”,
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje in treking,
 • predstavitev potovanja s skupnim srečanjem,
 • DDV

*Prevoz na letališče agencija Lifetrek izvede v sodelovanju z zunanjimi izvajalci in v primeru izrednih okoliščin ne odgovarja za zamude pri prevozu na in iz letališča. **Prihod v Maroko je lahko tudi na letališče Marakech ali Fes, v tem primeru se program spremeni po dnevih, vendar program ostane neokrnjen.

 

Cena ne vključuje:

 • vstopnin v muzeje,
 • kosil in večerij, ko nismo na trekingu,
 • pijače
 • napitnin za šoferje in lokalne vodnike,
 • stroški osebne opreme in vsi stroški izven programa.

 

Doplačila:

 • Riziko odpovedi 65€
 • Nadgradnja namestitve (kjer je mogoče) – hotel 4* 300€ na osebo v dvoposteljni sobi
 • Najem derez (v primeru snega) za vzpon na Toubkal 12 – 20€
 • Prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)

 

Ob prijavi na potovanje potnik plača akontacijo v višini 400 EUR. Ostali del cene potovanja potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja. Prijave za potovanje zbiramo najkasneje do 45 dni pred potovanjem.

Pomembno:  Vizum za slovenske državljane ni potreben.

Maroko treking in vzpon na Toubkal

Visoki Atlas leži na vzhodu Maroka in je predvsem edinstveno gorstvo, ki se s 1900 kilometri dolžine počasi vleče v smeri vzhod – zahod. Maroko treking vključuje tudi najvišji vrh Jebel Toubkal je tudi najvišji vrh Severne Afrike. V težkem in na trenutke neprijaznem gorskem svetu živi nomadsko ljudstvo Berberi. Izhodišče za gorniške ture v Atlasu je mesto Marrakeš, polno afriškega temperamenta. Pokrajina naokrog je redko poseljena in izrazito razgibana. Na vzhodni strani gorstva se razprostira Sahara, ena največjih puščav sveta. Pogled na zasneženi Atlas z rdečkasto puščavo v nižavju je nekaj res enkratnega.

V Maroku je hrana odlična, sveža in raznovrstna. Tako da je na izbiro vedno dovolj hrane za najrazličnejše okuse, od rib, stročnic, mesa, sadja in zelenjave. Največjo skrb predstavljajo prebavne motnje, ki znajo biti v Maroku kar stalnica, vendar se jih lahko enostavno izognemo z rednim umivanjem rok in z izogibanjem uporabe tekoče vode.

V Maroku so porcije majhne in ni za pričakovati, da bi se pri zajtrku oz. večerji lahko najedli za cel dan. Tako da so za dobro voljo in sit želodec potrebni več kot trije obroki dnevno. V Maroku se lahko hitro privadimo na zdrav način prehranjevanja z vsaj petimi manjšimi obroki dnevno, kar je nekaj kar nam zdravniki dnevno svetujejo.

Vzpon na Toubkal

Vzpon na najvišjo goro Maroka (in tudi severne Afrike – 4.165m) je tehnično nezahteven in ne zahteva nikakršnega predznanja alpinizma ali drugih morebitnih znanj o uporabi alpinistične oziroma plezalne opreme. Vzpon traja dva dni. Prvi dan se iz gorske vasice Imlil (na višini 1.750m) po zložni in široki poti povzpnemo do planinske koče na višini okoli 3.200 metrov (5-6 ur zmerne hoje, cca. 1.400m višinske razlike). Vzpon na vrh je prav tako nezahteven, pot nanj je uhojena in ni nevarna, izpostavljena itd. Od koče vrh dosežemo v 4-5 urah, višinske razlike je dobrih 900m. Z vrha sestopimo po isti poti do koče in po krajši pavzi naprej v Imlil. Za vzpon priporočamo malo boljšo splošno telesno pripravo, visoke in robustne planinske čevlje ter pohodne palice. Vso opremo do koče tovorijo mule, na poti imamo tako le manjši nahrbtnik z osebnimi predmeti za na turo (hrana, pijača, topla in rezervna oblačila, fotoaparat…).

Vzpon na Toubkal je za individualne potnike in brez slovenskega vodnika oz. spremstva (oz. po dogovoru). Za vzpon na vrh imamo zagotovljenega gorskega vodnika. Kot turistična agencija vzpon na Toubkal organiziramo vendar za izvedbo oz. vzpon ne odgovarjamo, prav tako ne odgovarjamo v primeru neosvojitve vrha.

Za vzpon na Toubkal svetujemo še specialistično zavarovanje za gorništvo. Turistično zavarovanje, ki ga uredi turistična agencija Lifetrek, krije zgolj potovanje oz. ste zavarovani do višine 3000m. PZS izkaznica oz. s članstvom v PZS ste tudi nezgodno zavarovani v gorah do višine 6.500m. Več o zavarovanju si lahko preberete tukaj. Za zares brezskrbno odpravo pa vam priporočamo zavarovanje preko Alpenverein. Več o Alpenverein.

Priprava za tovrsten treking vsebuje 30 minut aerobne vadbe (tek, kolesarjenje, hitra hoja), tri do štirikrat tedensko. Priporočamo tudi srednje hitro hojo po klancu navzgor in navzdol. Vadba naj poteka tudi v različnih vremenskih situacijah. Priporočen pa je tudi kakšen daljši pohod, tek ali kolesarjenje ob koncu tedna. Vadbo izvajamo vsaj tri mesece pred odhodom na potovanje.

Maroko treking in vzpon na Toubkal

Maroko treking in vzpon na Toubkal termin

25.04.2020 - 03.05.2020
06.06.2020 - 14.06.2020
24.10.2020 - 01.11.2020

Zakaj Maroko treking in vzpon na Toubkal z Lifetrekom?

✨ 5 dni pravega trekinga v Visokem Atlasu
✨ Vzpon na Toubkal 4167m
✨ Nočitev ob jezeru Ifni
✨ Izlet po Kanjonu v Todri
✨ Zaslužen oddih v barvitem Marakešu
✨ “Odprta kuhna” na trgu Jema

PROGRAM VKLJUČUJE
✔ Letalsko karto
✔ Vse notranje prevoze (privatni prevoz)
✔ Prevoz na odhodno letališče v kolikor let ni iz Ljubljane
✔ Vse vključeno na trekignu
✔ Vse vstopnine v narodne parke

PROGRAM NE VKLJUČUJE
✗ Kosil in večerij, ko nismo na trekingu
✗ in pijače
✗ Vstopnin v muzeje in ostale objekte

maroko treking in vzpon na toubkal

Maroko treking in vzpon na Toubkal

25.04.2020 - 03.05.2020
06.06.2020 - 14.06.2020
24.10.2020 - 01.11.2020

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1198 EUR

Država:

MAROKO