Kenija treking in safari | peš safari po deželi masajskih bojevnikov

Kenija treking in safari Masai Mara s počitnicami ob obali Indijskega oceana - neskončne peščene plaže in koralni grebeni | Nacionalni park Masai Mara

Kenija treking in safari

13.11.2021 - 26.11.2021

Trajanje programa:

14 DNI

Cena od:

2448 € 2348 €
Lifetrek treking potovanja: Kenija treking in safari
Lifetrek treking potovanja: Kenija treking in safari

Kenija treking in safari s počitnicami na obali indijskega oceana

Kenija treking in safari oz. peš safari po afriških savanah je najgloblja in najbolj pristna afriška izkušnja. Ob spremstvu in vodstvu naših odličnih lokalnih vodnikov iz plemena Masaji boste peš zasledovali divje živali, spoznavali skrivnosti divjine in življenja plemena Masaji. Na tem pet dnevnem trekingu bodo vso potrebno opremo nosili domači osli, kampirali pa boste v divjini ali v bližini vasi domačinov. Za vašo varnost bodo skrbeli lokalni bojevniki, za kuhinjo pa vaš kuhar, kjer bo vaša pomoč vedno dobrodošla.

MASAJI

Masai so najbolj poznano pleme v Keniji, sloves pa so si prislužili zaradi svojih neustrašnih bojevnikov. S tem so med drugim tudi ubranili dostop arabskih trgovcev s sužnji, kar večini ostalih afriških držav ni uspelo. Masai so nomadsko pleme, ki prihaja iz Sudana in Etiopije in se je tu naselilo okrog 17. stoletja. Še danes jim je glavna skrb vzreja živine. Masai Maro si tako že dolgo in spoštljivo delijo z divjimi živalmi. Mladi fantje opremljeni z sulicami, loki in puščicami tako vsak dan vodijo živino na pašo in jo branijo pred morebitnim napadom predatorjev. Vse do danes so tudi ohranili kulturo oblačenja, ki jo zaznamuje rdeca barva in pisano okrasje okoli vratu in skozi ušesa. Ohranila se je tudi tradicionalna gradnja njihovih vasi.

NACIONALNI PARK MASAI MARA

Nacionalni rezervat Masai Mara leži na jugozahodnem delu Kenije, na meji s Tanzanijo in je del velikega eko-sistema Serengeti. Ta obsega 1510 km2 prostranih savan. Masai Mara je življensko okolje izjemno velikemu številu divjih živali. Razlog za to je bogata prst in sprejemljivo podnebje. Skozi rezervat tečeta dve veliki reki, dom krokodilov in povodnih konjev in skozi celo leto nepogrešljiv vir vode za vse ostale prebivalce. Bregovi rek so poraščeni z gostim gozdom, ki se nadaljuje v prostrane savane. Voda in bogati travniki pa so tudi razlog za največjo populacijo divjih živali v Afriki. Spektakel tisočih gnujev in zeber, ki se selijo skozi savane je eden od velikih čudes narave. Čredam seveda tesno sledijo predatorji, kot so levi, hijene, šakali, leopardi in gepardi. Datum selitve je nepredvidljiv, vendar bodo s spektaklom sigurno nagrajeni gostje, ki bodo obiskali Masai Maro v avgustu in septembru. Masai Mara pa je tudi v preostalih mesecih leta bogata s hrano. Tu lahko vedno opazujete slone, žirafe, različne vrste antilop in njihove predatorje, kot so levi, gepardi in leopardi. Navsezadnje je tu tudi dom ponosnega plemena Masai. Prav zato je to najbolj poznan rezervat v Keniji.

NACIONALNI PARK TSAVO

Skupno področje Vzodnega in Zahodnega Tsava tvori enega izmed največjih živalskih parkov na svetu in pokriva področje veliko več kot 20.000 km2. Park je poleg živali, bogat tudi z geografskimi posebnostmi. Poleg žiraf, zeber, bivolov, tu najdemo tudi nekaj redkih vrst antilop in nosoroge. Park je znan tudi po „rdečih slonih“, zaradi rdečega prahu, ki tu prevladuje. Park je dom tudi levom, leopardom, gepardom in hijenam.

Peš safari in počitnice

Vaša peš avantura bo začinjena še z dvema dnevoma safarija v nacionalnem rezervatu Masai Mara, ki je priznan kot eden izmed najboljših parkov v Afriki in dnevom safarija v nacionalnem parku Tsavo, ki je priznan kot eden največjih in najbolj divjih parkov v Afriki. Za konec vas bomo popeljali vse do belih peščenih plaž Indijskega oceana, kjer boste kampirali pod palmo na plaži, proč od množičnega turizma in kjer vas bo vaš kuhar razvajal z morskimi specialitetami.

Program: Kenija treking in safari

1. DAN

Ljubljana – Nairobi

Naš vodič vas pričaka na letališču, čemur bo sledila namestitev v hotelu v centru Nairobija. Nočitev v hotelu Heron. Večerja po želji.

2. DAN

Nairobi – Nacionalni rezervat Masai Mara

Po zajtrku se z našimi safari vozili odpravimo proti Nacionalnem Rezervatu Masai Mara. Do tu nas loči 5-6 ur vožnje, deloma asfaltne, deloma makedamske ceste. Pot nas bo vodila preko prelomnice velikega tektonskega jarka skozi vulkansko pokrajino in afriške savane. Namestimo se v kampu naposredno ob reki, že popoldan pa se odpravimo na prvi safari v ta afriška prostranstva. Povratek v naš kamp na večerjo in nočitev.

3. DAN

Nacionalni rezervat Masai Mara

Ta dan bomo cel preživeli v iskanju živali. Na safari se bomo odpravili dvakrat in sicer zgodaj zjutraj in ponovno okrog četrte ure popoldan. V naš kamp se bomo vmes vrnili na kosilo in kratek počitek. Večerja in nočitev v kampu.

4. DAN

Nacionalni rezervat Masai Mara – vas Madji Moto

Zjutraj preselimo naš kamp v vas Madji Moto, ki se nahaja na robu planjav, tik pred parkom Masai Mara. Naš kamp bomo postavili v bližini vasi lokalnega plemena Masai. Učili se bomo izdelovanja tradicionalnega nakita, gradnje blatne hiše in pasli živino, kar so glavna opravila tega plemena.Kosilo, večerja in nočitev v kampu.

5. do 9. DAN

Treking Safari po ozemlju Plemena Masai

Ta dan se prične naša treking ekspedicija. Vso potrebno opremo za kamping skupaj z vašo prtljago, bomo natovorili na osle in se v spremstvu masajskih bojevnikov “Morani” odpravili na pet dnevni pohod. Pot nas bo vodila skozi prostrane savane, gosto grmovje in visoke planote. Prečkali bomo reke, ter se spustili globoko preko velike tektonske prelomnice Ngurman na dno jarka vse do Jezera Magadi. Na poti se bomo večkrat srečali z domačini, tako da bo veliko možnosti za spoznavanje tukajšnje kulture, ter odnosa med divjimi živalmi in ljudmi ki tu živijo. Naš kamp bomo postavljali v divjini ali v bližini vasi. Narava pa nam bo včasih naklonila tudi naravno vročo kopel. Za našo varnost bodo skrbeli lokalni bojevniki, za kuhinjo pa naš kuhar, kjer bo naša pomoč vedno dobrodošla.

10. DAN

Jezero Magadi – Nacionalni park Tsavo West

Zgodaj zjutraj nas bo na koncu naše peš avanture pričakalo vozilo, s katerim nadaljujemo pot proti vzhodu Kenije, vse do Nacionalnega parka Tsavo. Tu postavimo naš kamp in se popoldan popeljemo na safari po parku.Večerja in nočitev v campu.

11. DAN

Nacionalni park Tsavo West – Obala Tiwi

Našemu zadnjemu jutranjemu safariju bo sledil odhod naprej proti Kenijski obali. Tu bomo kampirali v idiličnem kampu na plaži Tiwi, pod palmami na belem pesku, proč od množičnega turizma. Z nami bo naš kuhar, ki nam bo pripravljal odlične morske specialitete, servirane ob ognju na plaži.

12. in 13. DAN

Obala Tiwi

Poležavanje v toplem oceanu boste po želji lahko začinili s celodnevnim izletom s tradicionalno jadrnico v Nacionalni park Kisite Marine, kjer se boste lahko potopili med pisane koralne grebene in z malo sreče zaplavali tudi z delfini. Mogoči so tudi drugi krajši izleti v okoliške magrovine gozdove, vasi domačinov, izlet v starodavno Mombaso... Na bližnji obali Diani so mogoči tudi razni vodni športi, kot je kajtanje, srfanje, potapljanje, globokomorski ribolov...

14. DAN

Mombasa - Nairobi – Ljubljana

Po zajtrku prevoz na letališče v Mombase od koder bo sledil enourni notranji let do Nairobija, od koder nadaljujete vašo destinacijo.

*Program Kenija treking in safari se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Kenija treking in safari

 • Termin :
  13.11.2021 - 26.11.2021
 • Redna cena potovanja:
  2448 €
 • Akcijska cena potovanja:
  2348 €*
 • Doplačilo v primeru manjše skupine 8 ali 9 prijavljenih znaša 250 € in v primeru 10 ali 11 prijavljenih znaša 100 €.
 • Minimalno število oseb v skupini je 8. Največje število oseb v skupini je 16.
 • Akcijska cena velja za prijave do 90 dni do odhoda*

Cena vključuje:

 • organizacijo in slovensko spremstvo potovanja
 • Letalske karte iz enega izmed evropskih letališč do Nairobija in nazaj
 • prevoz na letališče iz zbirnega mesta v kolikor prevoz ni iz Ljubljane
 • vsi notranji prevozi po programu
 • notranji let Mombasa - Nairobi
 • polni penzion, razen prvi dan v Nairobiju (nočitev z zajtrkom) in pol penzion ob obali
 • vse vstopnine v nacionalne parke
 • vstopnine v nacionalne parke
 • vizum za Kenijo
 • zavarovanje v primeru nujne evakuacije “Flying Doctors“
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in info blok
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • Pijače in hrane, ko ni navedena
 • prevoza na zbirno mesto oz. na letališče v kolikor je odhod iz Ljubljane
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačil za enoposteljno sobo
 • dodatnih aktivnosti izven programa
 • stroškov osebne narave
 • vseh stroškov izven program
 • zavrovanje za tujino
 • fakultativnih izletov na obali Tiwi

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 130 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 230 €
 • paket fleksibilnost: 295 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 250 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  100 € popusta za vse prijave do 90 dni pred odhodom.

  Ob prijavi na program Kenija treking in safari potnik plača akontacijo v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Kenija treking in safari zbiramo najkasneje do 45 dni do predvidenega odhoda.

  Vizum je obvezen za slovenske državljane in ga dobimo ob vstopu v Kenijo. Vsi prijavljeni na program Kenija treking in safari se morajo obvezno cepiti proti rumeni mrzlici.

  Kenija treking in safari

  Kenija treking in safari: od 2348 €* (redna cena od: 2448 €)

  13.11.2021 - 26.11.2021

  *Akcijska cena velja za prijave do 90 dni do odhoda  Kenija treking in safari s turistično agencijo Lifetrek


  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Kenija treking in safari

  13.11.2021 - 26.11.2021

  Trajanje programa:

  14 DNI

  Cena od:

  2448 € 2348 €

  Država:

  KENIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Kenija: Mount Kenija in Masaji

  Junij

  2398 €

  Po lepoti je Mount Kenija zagotovo najlepša gora Afrike, ki brez kančka dvoma prekaša tudi Kilimanjaro. Gora ima zavidljivih 4.985 metrov višine ter je poznana po izjemnem rastlinstvu in živalstvu. Območje je prav zaradi lepot zavarovano s strani UNESCA. Vzpon na lepotico Afrike bomo začinili z avanturističnim safarijem na ozemlju plemena Masaji.


  Kenija: safari

  Safari, Potovanje

  Kenija: safari

  JUNIJ

  2348 €

  Program Kenija safari izvajamo v nacionalnem parku Masai Mara. Masai Mara se največkrat smatra kot park največjih kenijskih živalskih razsežnosti … večinoma savanska pokrajina na 1500 kvadratnih kilometrih ponuja nepozabna srečanja z gnuji, zebrami, žirafami, antilopami, sloni, gepardi, levi, bivoli, leopardi …


  Kenija: treking in safari

  Treking, Safari

  Kenija: treking in safari

  NOVEMBER

  2348 €

  14 dni - Slikovit safari po ozemlju plemena Masaji - Nacionalni park Masai Mara – Avtohtono afriško živalstvo in rastlinstvo - Treking v spremstvu vodnika iz plemena Masajev - Obilo doživetja ob strokovnem vodstvu lokalnega vodnika – Popolna storitev.


  Vnos podatkov Pogodba