Kenija safari | Najlepši afriški safari

Kenija safari Masai Mara in počitnice ob obali Indijskega oceana - neskončne peščene plaže in koralni grebeni - Delta Tana | Nacionalni park Masai Mara

Kenija safari

05.06.2021 - 12.06.2021

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

2348 €
Lifetrek treking potovanja: Kenija safari
Lifetrek treking potovanja: Kenija safari

Kenijski safari in počitnice na obali indijskega oceana

Program Kenija safari. Kenija je naravni paradiž, prazgodovinska zibelka človeštva in zakladnica izumirajočih živalskih vrst obiskovalcu razodeva prostranstva številnih pol-pustinj in savan, nad katerimi se ponosno dvigujejo z gozdovi obdana hribovja, velikanska jezera in tropske plaže s kokosovimi palmami, ki ob prijetni morski sapici mahajo v pozdrav.

KENIJA SAFARI IN POČITNICE

Nekdanja obljubljena dežela belih naseljencev je zaradi pokrajinske raznolikosti, pisanosti živalskega in rastlinskega sveta ter zaradi dobre dostopnosti in posledično dobrih cen ena najbolj turistično obiskanih dežel v Afriki. Vendar pa masivni odhodi na safari iz Mombase v Tsavo niso primerjivi s safarijem iz Nairobija preko parkov Nakuru, Samburu, Shaba in podobnih vse do Masai Mare, ki z večinoma savansko pokrajino na malo več kot 1.500 kvadratnih kilometrih ponuja nepozabna srečanja z levi, leopardi, gepardi, sloni, žirafami, antilopami, bivoli... Največja atrakcija je brez dvoma selitev gnujev in zeber v sosednji Serengeti, ki vsako leto poteka med julijem in avgustom. Program Kenija safari vas bo zagotovo navdušil.

MASAI MARA IN DELTA TANA

Program Kenija safari izvajamo v nacionalnem parku Masai Mara. Masai Mara se največkrat smatra kot park največjih kenijskih živalskih razsežnosti … večinoma savanska pokrajina na 1500 kvadratnih kilometrih ponuja nepozabna srečanja z gnuji, zebrami, žirafami, antilopami, sloni, gepardi, levi, bivoli, leopardi …
Program Kenija safari pa smo nadgradili s pravimi počitnicami. Oddih si bomo privoščili v delti Tane. Nad približno 400 kilometrih obale, ki se ob Indijskem oceanu razteza med Somalijo in Tanzanijo, se je navduševal že Hemingway, ki je neskončnim peščenim plažam in koralnim grebenom pripisal sloves neprimerljivih na zemeljski obli … mislite, da lahko najdete lepši raj?

Program: Kenija safari

1. dan

Ljubljana - Nairobi

Program Kenija safari začnemo s poletom iz letališča v naši bližini, v kolikor bodo povezave iz Brnika ugodne pa poletimo iz ljubljanskega letališča. Po pristanku na mednarodnem letališču v kenijski prestolnici sledi prevoz do letališča za notranji promet in polet do Masai Mare. Prevoz do zasebnega kampa. Večerja in nočitev.

2. in 3. dan

Masai Mara

Nacionalni park Masai Mara se nahaja na jugozahodnem delu Kenije in je del velikega vzhodno-afriškega tektonskega jarka. 1500 kvadratnih kilometrov veliko območje med rekama Mara in Talek pokriva večinoma savanska pokrajina. Masai Mara je severni podaljšek znamenitega tanzanijskega nacionalnega parka Serengeti in je dom največji koncentraciji živali naokoli. Največja atrakcija pa je brez dvoma selitev gnujev in zeber iz sosednje Tanzanije, ki vsako leto poteka med julijem in avgustom. Program Kenija safari ponuja nepozabna srečanja z gnuji, zebrami, žirafami, antilopami, sloni, gepardi, levi, bivoli, leopardi... Poleg nočnih in dnevnih safarijev boste lahko šli tudi na rečno ribarjenje, "off road" safari ter "filming" safari, lahko pa boste tudi jahali konje ali poleteli z balonom.Ob številnih aktivnostih, ki so vam na voljo, vam zagotovo ne bo dolgčas.

4. dan

Masai Mara - Malindi - Tana Delta

Zajtrk in kosilo. Ob 14.00 Letalske karte iz Masai Mare v Malindi. Po pristanku v popoldanskih urah sledi dvourna vožnja do izbranega lodge-a. Večerja in nočitev.

5. 6. in 7. dan

Tana Delta

O Tana delti je časopis American Chronicle zapisal: "…Delta reke Tane je resničen paradiž, je izjemno okolje, dom številnim ogroženim pticam in drugim divjim živalskim vrstam... ...Dan se začne z zlato oranžnim vzhodom, ki preplavi delto. Tropski zrak je svež in dišeč. Drevesne žabe dan pričnejo s svojim ritmičnim reganjem, vsaka ptica veselo poje svojo simfonijo, velika skupina povodnih konjev se lenobno prestopa, krokodili se zbirajo, redke ribe pa živahno plavajo med mangrovami močvirij in jezer. Tu in tam se k vodi pride odžejat kakšen slon in se osveži z blatom, ki si ga vrže na hrbet. Obala delte je barvno lisasta od štorkelj, ibisov in čapelj. Vodomci in kljunorožci sedajo visoko na drevesa, ribji orli letajo nizko nad vodo in skušajo ujeti svoj zajtrk, skupine pelikanov krožijo po zraku kot dvokrilci med akrobacijami. Večbarvne topi antilope, grmičarji reke Tane in bivoli zijajo proti savanam polnim akacij. Otroci ženejo čredo k reki. Žene obirajo mangovce in palme z bananami, obdelujejo vrtove z grahom, fižolom in melonami v bližini vasi. V rezervatu reke Tana rdeči kolobusi skačejo iz veje na vejo dreves bogatega rečnega gozda. Ta vrsta opic je tu zaščitena že od leta 1976 in je na seznamu ogroženih vrst. Levje stopinje v mehki zemlji okrog bujno cvetočih palm pričajo, da je nevarnost blizu. V daljavi koče Delta Dunes lodge-a s slamnatimi strehami gledajo na obalo in sipine. New African Territories - lastniki posesti, so skupaj s plemeni Pokomo in Orma ustanovili skupnost za zaščito te čudovite in občutljive delte ter njenih prebivalcev."

8. dan

Tana Delta - Malindi - Nairobi

Po zajtrku sledi prevoz do Malindija in let proti Nairobiju. Prevoz do mednarodnega letališča ter polet proti domu. Program Kenija safari se zaključi s povratkom v Slovenijo.

*Program Kenija safari se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Kenija safari

 • Termin :
  05.06.2021 - 12.06.2021
 • Redna cena potovanja:
  2348 €
 • Doplačilo v primeru manjše skupine 8 ali 9 prijavljenih znaša 200 € in v primeru 10 ali 11 prijavljenih znaša 100 €.
 • Minimalno število oseb v skupini je 8. Največje število oseb v skupini je 16.

Cena vključuje:

 • organizacijo in slovensko spremstvo potovanja
 • Letalske karte iz enega izmed evropskih letališč do Nairobija in nazaj
 • prevoz na letališče iz zbirnega mesta v kolikor prevoz ni iz Ljubljane
 • vsi notranji avtobusni prevozi po programu
 • vsi notrani prevozi s terenskimi vozili po programu
 • spanje v hotelih z zajtrkom po programu
 • polni (vsi obroki) penzion v času safarija
 • vstopnine v nacionalne parke
 • vsi izleti po programu in vse storitve na safariju
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 • "welcome drink" v Nairobiju
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in info blok
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • kosil in večerij
 • prevoza na zbirno mesto oz. na letališče v kolikor je odhod iz Ljubljane
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • vizuma za Kenijo
 • doplačil za enoposteljno sobo
 • dodatnih aktivnosti izven programa
 • stroškov osebne narave
 • vseh stroškov izven programa

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 120 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 215 €
 • paket fleksibilnost: 280 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 150 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:


  Ob prijavi na program Kenija safari potnik plača akontacijo v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Kenija safari zbiramo najkasneje do 45 dni do predvidenega odhoda.

  Vizum je obvezen za slovenske državljane, dobimo ga ob vstopu v Kenijo. Vsi prijavljeni na program Kenija safari se morajo obvezno cepiti proti rumeni mrzlici.

  Kenija safari

  Kenija safari: od 2348 €* (redna cena od: 2348 €)

  05.06.2021 - 12.06.2021

  *  Kenija safari s turistično agencijo Lifetrek


  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Kenija safari

  05.06.2021 - 12.06.2021

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  2348 €

  Država:

  KENIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Kenija: Mount Kenija in Masaji

  Junij

  2398 €

  Po lepoti je Mount Kenija zagotovo najlepša gora Afrike, ki brez kančka dvoma prekaša tudi Kilimanjaro. Gora ima zavidljivih 4.985 metrov višine ter je poznana po izjemnem rastlinstvu in živalstvu. Območje je prav zaradi lepot zavarovano s strani UNESCA. Vzpon na lepotico Afrike bomo začinili z avanturističnim safarijem na ozemlju plemena Masaji.


  Kenija: safari

  Safari, Potovanje

  Kenija: safari

  JUNIJ

  2348 €

  Program Kenija safari izvajamo v nacionalnem parku Masai Mara. Masai Mara se največkrat smatra kot park največjih kenijskih živalskih razsežnosti … večinoma savanska pokrajina na 1500 kvadratnih kilometrih ponuja nepozabna srečanja z gnuji, zebrami, žirafami, antilopami, sloni, gepardi, levi, bivoli, leopardi …


  Kenija: treking in safari

  Treking, Safari

  Kenija: treking in safari

  NOVEMBER

  2348 €

  14 dni - Slikovit safari po ozemlju plemena Masaji - Nacionalni park Masai Mara – Avtohtono afriško živalstvo in rastlinstvo - Treking v spremstvu vodnika iz plemena Masajev - Obilo doživetja ob strokovnem vodstvu lokalnega vodnika – Popolna storitev.


  Vnos podatkov Pogodba