Pridruži se nam na avanturi

Vzpon na Kilimanjaro in Mount Kenya

Vzpon na Kilimanjaro 5895m in Mount Kenya 4985m

Tanzanija in Kenija: vzpon na Kilimanjaro in lepotica Mt. Kenya

20 dnevno potovanje in treking na vzhodu Afrike – Slikovita in edinstvena Tanzanija in Kenija – Vzpon na Kilimanjaro (5.895m) in Mt. Kenyo (4.985m) v enem zamahu – Slikovit safari – Najvišja točka Afrike in pogled na širna postranstva – Avtohtono afriško živalstvo in rastlinstvo – Med afriškimi Masaji – Obilo doživetja in gorniških strasti.

Najvišja gora Afrike je s 5.895 metri Kilimanjaro (vrh Uhuru), ki leži na severu Tanzanije, nedaleč od ekvatorja. Po lepoti pa ga brez kančka dvoma prekaša Mt. Kenya, ki ima zavidljivih 4.985 metrov višine ter je poznana po izjemnem rastlinstvu in živalstvu. Območje je prav zaradi lepot zavarovano s strani UNESCA. Vzpon na najvišjo goro Afrike in lepotico Afrike bomo začinili z avanturističnim safarijem na ozemlju plemena Masaji. Sta pa tako Kilimanjaro kot Mt. Kenya gori, ki sta dostopni širšemu krogu gornikov, ljubiteljev gora in vseh, ki so za avanturo.

Po programu se bomo na Kilimanjaro vzpeli s kampa Barufu do točke Stella in od tam na vrh Uhuru. Ponujali se nam bodo čudoviti razgledi na pokrajino in ker pot ni zahtevna bomo odlično vsrkali vso to lepoto. Vzpon je primeren za vsakega gornika s primerno telesno pripravljenostjo. Še pred tem se bomo ustrezno aklimatizirali na lepotici Kenyji in na prekrasnem safariju. Afriko bomo doživeli na najlepši način: potepali se bomo po afriški pokrajini, kjer ne manjka rastlinstva in živalstva, povzpeli pa se bomo tudi na najvišjo goro Afrike Kilimanjaro (5.895 m) in prav tako na najlepšo goro Afrike – Mt Kenya (4.985 m).

Potovanje v Tanzaniji in Kenijo z vzponom na Kilimandžaro in lepotico Mt Kenyo je naša vsakoletna poletna poslastica vse od leta 2004. To je preverjen program in je eden najlepših gorniško-popotniških programov v tem delu Afrike.

1. dan

Ljubljana – Nairobi

Prvega dne priletimo v glavno mesto Kenije. Z letališča se preko mestnega vrveža namestimo v hotelu.

2. dan

Narobi – Timau

Potovanje proti severu Kenije: čez ekvator in zelene doline plemena Kikuyu, do vznožja Mt. Kenije. Namestitev v koči in priprava na treking, prosto popoldne.

3. dan

Timau – Judmier’s camp (3.048m)

Po zajtrku transfer do vrat Sirimon. Od tod se bomo odpravili peš do Judmier kampa.

4. dan

Judmier kamp – kamp Shipton

Skozi Mackinderjevo dolino se bomo odpravili “nadstropje” višje, do kampa Shipton na višini 4267m.

5. dan

Kamp Shipton – vrh Lenana (4.985m) – Judmier kamp

Vzpon proti vrhu Lenana na višini 4.985 m pričnemo zgodaj zjutraj. Vrh bomo dosegli ob zori, kjer bomo dočakali širok jutranji razgled preko afriške pokrajine. Sledil bo sestop do koče Shipton, kjer bomo imeli zaslužen zajtrk. Tega dne se bomo spustili še niže do Judmier kampa, kjer bomo večerjali in obudili občutke na dosežen vrh.

6. dan

Judmier kamp – Timau

Sestopili bomo do Sirimonskih vrat, kjer nas bo čakal transport do naše idilične nastanitve ob vznožju gore v kraju Timau. Tega dne se bomo nastanili v kočah in izkoristili prosto popoldne za počitek in sprehode po bližnji okolici.

7. dan

Timau – jezero Nukuru

Jutranja vožnja proti jugozahodu, kjer si bomo na poti ogledali Thompsonove slapove. Po nastanitvi bo sledil prvi popoldanski safari v narodnem parku Nukuru.

8. dan

Jezero Nukuru – Maji Moto

Potovali bomo dalje proti jugozahodu dolino Great Rift, kjer bomo občutili kulturo Masajev in si privoščili sprostitev v termalnih izvirih.

9. dan

Maji Moto

Ta dan bo namenjen celodnevnim aktivnostim in spoznavanju masajske kulture. Pod vodstvom lokalnega Masaja si bomo ogledali veliko značilnosti, med drugim tudi lokalne šole ter ogled divjine in narave. Opcijsko se lahko udeležimo tudi gorskega kolesarjenja ter nočnega safarija.

10. dan

Maji Moto – Masai Mara

Ogled in udeležba jutranje vadbe masajskih bojevnikov, ki ji bo sledila vožnja do Masai Mare. To je naravni rezervat, kjer se bomo ponovno udeležili popoldanskega safarija in pričakali sončni zahod.

11. dan

Masai Mara – Nairobi

Zjutraj se bomo še enkrat odpravili na safari, ki mu bo sledil povratek v Nairobi.

12. dan

Nairobi – Moshi

Po zajtrku se bomo s turističnim avtobusom odpravimo proti mestecu Moshi – Tanzanija. Namestitev v hotelu. Dan bomo preživeli v pripravah na treking. Kosilo in večerja po želji.

13. dan

Moshi – Machame gate – Machame camp (3.100m)

Prevoz z vozili do vstopne točke v nacionalni park Mt. Kilimanjaro – Machame gate, kjer se zacne nas treking. Po vstopu v park nas pot vodi skozi dezevni pragozd. Po piknik kosilu na poti nadaljujemo naprej do nase prve baze na gori, campa Machame. Večerja in nočitev v campu.

14. dan

Machame camp – Shira camp (3.850m)

Po zajtrku bomo kmalu zapustili področje deževnega pragozda. Hodili bomo skozi področje poraščeno z mahom in velikimi travami. Po kosilu in počitku bomo šli dalje po poti na skalnem grebenu do planote Shira na višini 3850 metrov. Tu se ponoči lahko temperature spustijo globoko pod ničlo. Večerja in nočitev v kampu.

15. dan

Shira camp – Barranco camp (3.950m)

Ta dan bomo posvetili predvsem dobri aklimatizaciji. Podali se bomo skozi golo pokrajino in čez skalnati greben proti vrhu “Butress point” na višini 4250 metrov. Po kosilu se bomo spustili nazaj do našega tabora nazaj na višino 3950 metrov. Večerja in nočitev v taboru.

16. dan

Barranco camp – Barafu camp (4.600m)

Tega dne bo za šest ur hoje skozi visokogorje skozi dolino Karanga. Večerja in nočitev v kampu.

17. dan

Barafu camp – vrh Uhuru (5.895m) – Mweka camp

Zgodaj zjutraj bomo nadaljevali s vzponom proti vrhu. Po približno petih urah vzpenjanja bomo prispeli na rob kraterja “Stella point” na višini 5.568 metrov. Tu bomo pričakali sončni vzhod. V nadaljevanju nas bo čakala še kakšna ura vzpona do najvišje točke v Afrike 5.895 metrov visoko. Po osvojenem vrhu se bomo spustili navzdol do našega kampa Mweka. Večerja in nočitev v kampu.

18. dan

Mweka camp – Mweka gate – Moshi

Spust preko Mweka gate v Moshi, kjer bomo v prostem popoldnevu počivali in urejali vtise o pravkar opravljeni turi.

19. dan

Moshi

Prost dan.

20. dan

Moshi – Ljubljana

Zjutraj po zajtrku se bomo odpravili na letališče, od koder bomo poleteli domov. S tem bo afriška avantura končana.

Cena in ostale informacije:

Termin: 12.06. – 01.07.2020

Cena potovanja:
3.348 EUR / pri udeležbi 12 oseb,
3.398 EUR / pri udeležbi 10 oseb,
3.498 EUR / pri udeležbi 8-9 oseb.

Minimalno število oseb v skupini: 8, največje število oseb v skupini: 16.

Cena vključuje:

• Organizacijo in slovensko spremstvo potovanja,
• letalski prevoz iz enega izmed evropskih letališč do Nairobija in nazaj,
• prevoz na letališče iz zbirnega mesta v kolikor prevoz ni iz Ljubljane
• vsi notranji avtobusni prevozi po programu,
• vsi notrani prevozi s terenskimi vozili po programu,
• spanje v hotelih z zajtrkom (v mestu),
• polni (vsi obroki) penzion v času safarija in trekinga,
• vstopnino na področje Nacionalnega parka (2x),
• vsi izleti po programu in vse storitve na trekingu ter safariju,
• nosači za pomoč po programu,
• šotore in ostalo opremo v času trekinga in vzpona,
• zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
• “welcome drink” v Nairobiju,
• svetovanje in pomoč pri pripravi na treking,
• svetovanje in priprava na potovanje,
• predstavitev potovanja in info blok,
• DDV.

Cena ne vključuje:

• Kosil in večerij, kadar nočimo v hotelu,
• prevoza na zbirno mesto oz. na letališče v kolikor je odhod iz Ljubljane
• napitnin za lokalno prebivalstvo,
• vizuma za Kenijo in Tanzanijo,
• doplačil za enoposteljno sobo,
• dodatnih aktivnosti izven programa,
• stroškov osebne narave,
• vseh stroškov izven programa.

Ob prijavi na potovanje potnik plača akontacijo v višini 1.500 EUR. Ostali del cene potovanja potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja. Prijave za potovanje zbiramo najkasneje do 45 dni pred potovanjem. Cena potovanja se lahko spremeni v primeru spremembe cene letalske vozovnice.

Pomembno: Vizum za slovenske državljane je potreben. Dobimo ga ob vstopu v Kenijo in Tanzanijo. Za potovanje in treking je potrebno obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici.

Na potovanju je poskrbljeno za vso potrebno opremo za safari in treking.