Pridruži se nam na avanturi

Safari v Keniji in počitnice ob Indijskem oceanu

Vzpon na Kilimanjaro 5895m in Mount Kenya 4985m

Kenijski safari in počitnice na obali indijskega oceana

Kenija je naravni paradiž. Prazgodovinska zibelka človeštva in zakladnica izumirajočih živalskih vrst obiskovalcu razodeva prostranstva številnih polpustinj in savan, nad katerimi se ponosno dvigujejo z gozdovi obdana hribovja, velikanska jezera in tropske plaže s kokosovimi palmami, ki ob prijetni morski sapici mahajo v pozdrav.

Nekdanja obljubljena dežela belih naseljencev je zaradi pokrajinske raznolikosti, pisanosti živalskega in rastlinskega sveta ter zaradi dobre dostopnosti in posledično dobrih cen ena najbolj turistično obiskanih dežel v Afriki. Vendar pa masivni odhodi na safari iz Mombase v Tsavo niso primerjivi s safarijem iz Nairobija preko parkov Nakuru, Samburu, Shaba in podobnih vse do Masai Mare, ki z večinoma savansko pokrajino na malo več kot 1.500 kvadratnih kilometrih ponuja nepozabna srečanja z levi, leopardi, gepardi, sloni, žirafami, antilopami, bivoli… Največja atrakcija je brez dvoma selitev gnujev in zeber v sosednji Serengeti, ki vsako leto poteka med julijem in avgustom.

Masai Mara se največkrat smatra kot park največjih kenijskih živalskih razsežnosti … večinoma savanska pokrajina na 1500 kvadratnih kilometrih ponuja nepozabna srečanja z gnuji, zebrami, žirafami, antilopami, sloni, gepardi, levi, bivoli, leopardi …
… nad približno 400 kilometrih obale, ki se ob Indijskem oceanu razteza med Somalijo in Tanzanijo, se je navduševal že Hemingway, ki je neskončnim peščenim plažam in koralnim grebenom pripisal sloves neprimerljivih na zemeljski obli … mislite, da lahko najdete lepši raj?

1. dan

Ljubljana – Nairobi

Po pristanku na mednarodnem letališču v kenijski prestolnici prevoz do letališča za notranji promet in polet do Masai Mare. Prevoz do zasebnega kampa. Večerja in nočitev.

2. in 3. dan

Masai Mara

Nacionalni park Masai Mara se nahaja na jugozahodnem delu Kenije in je del velikega vzhodno-afriškega tektonskega jarka. 1500 kvadratnih kilometrov veliko območje med rekama Mara in Talek pokriva večinoma savanska pokrajina. Masai Mara je severni podaljšek znamenitega tanzanijskega nacionalnega parka Serengeti in je dom največji koncentraciji živali naokoli. Največja atrakcija pa je brez dvoma selitev gnujev in zeber iz sosednje Tanzanije, ki vsako leto poteka med julijem in avgustom. Masai Mara ponuja nepozabna srečanja z gnuji, zebrami, žirafami, antilopami, sloni, gepardi, levi, bivoli, leopardi…

Poleg nočnih in dnevnih safarijev boste lahko šli tudi na rečno ribarjenje, “off road” safari ter “filming” safari, lahko pa boste tudi jahali konje, poleteli z balonom ali obiskali jezero Viktorija.

Ob številnih aktivnostih, ki so vam na voljo, vam zagotovo ne bo dolgčas.

4. dan

Masai Mara – Malindi – Tana Delta

Zajtrk in kosilo. Ob 14.00 letalski prevoz iz Masai Mare v Malindi. Po pristanku v popoldanskih urah sledi dvourna vožnja do izbranega lodge-a. Večerja in nočitev.

5. 6. in 7. dan

Tana Delta

O Tana delti je časopis American Chronicle zapisal:

“…Delta reke Tane je resničen paradiž, je izjemno okolje, dom številnim ogroženim pticam in drugim divjim živalskim vrstam…

…Dan se začne z zlato oranžnim vzhodom, ki preplavi delto. Tropski zrak je svež in dišeč. Drevesne žabe dan pričnejo s svojim ritmičnim reganjem, vsaka ptica veselo poje svojo simfonijo, velika skupina povodnih konjev se lenobno prestopa, krokodili se zbirajo, redke ribe pa živahno plavajo med mangrovami močvirij in jezer. Tu in tam se k vodi pride odžejat kakšen slon in se osveži z blatom, ki si ga vrže na hrbet. Obala delte je barvno lisasta od štorkelj, ibisov in čapelj. Vodomci in kljunorožci sedajo visoko na drevesa, ribji orli letajo nizko nad vodo in skušajo ujeti svoj zajtrk, skupine pelikanov krožijo po zraku kot dvokrilci med akrobacijami.

Večbarvne topi antilope, grmičarji reke Tane in bivoli zijajo proti savanam polnim akacij. Otroci ženejo čredo k reki. Žene obirajo mangovce in palme z bananami, obdelujejo vrtove z grahom, fižolom in melonami v bližini vasi.

V rezervatu reke Tana rdeči kolobusi skačejo iz veje na vejo dreves bogatega rečnega gozda. Ta vrsta opic je tu zaščitena že od leta 1976 in je na seznamu ogroženih vrst.

Levje stopinje v mehki zemlji okrog bujno cvetočih palm pričajo, da je nevarnost blizu. V daljavi koče Delta Dunes lodge-a s slamnatimi strehami gledajo na obalo in sipine.

New African Territories – lastniki posesti, so skupaj s plemeni Pokomo in Orma ustanovili skupnost za zaščito te čudovite in občutljive delte ter njenih prebivalcev.”

8. dan

Tana Delta – Malindi – Nairobi

Po zajtrku sledi prevoz do Malindija in let proti Nairobiju. Prevoz do mednarodnega letališča ter polet proti domu.

Cena in ostale informacije:

Termin: 6.06. – 13.06.2020

Cena potovanja:
2.348 EUR / pri udeležbi 12 oseb,
2.398 EUR / pri udeležbi 10 oseb,
2.548 EUR / pri udeležbi 8-9 oseb.

Minimalno število oseb v skupini: 8, največje število oseb v skupini: 16.

Cena vključuje:

• Organizacijo in slovensko spremstvo potovanja,
• letalski prevoz iz enega izmed evropskih letališč do Nairobija in nazaj,
• prevoz na letališče iz zbirnega mesta v kolikor prevoz ni iz Ljubljane
• vsi notranji avtobusni prevozi po programu,
• vsi notrani prevozi s terenskimi vozili po programu,
• spanje v hotelih z zajtrkom po programu,
• polni (vsi obroki) penzion v času safarija,
• vstopnine v nacionalne parke,
• vsi izleti po programu in vse storitve na safariju,
• zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
• “welcome drink” v Nairobiju,
• svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje,
• predstavitev potovanja in info blok,
• DDV.

Cena ne vključuje:

• Kosil in večerij,
• prevoza na zbirno mesto oz. na letališče v kolikor je odhod iz Ljubljane
• napitnin za lokalno prebivalstvo,
• vizuma za Kenijo,
• doplačil za enoposteljno sobo,
• dodatnih aktivnosti izven programa,
• stroškov osebne narave,
• vseh stroškov izven programa.

Ob prijavi na potovanje potnik plača akontacijo v višini 800 EUR. Ostali del cene potovanja potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja. Prijave za potovanje zbiramo najkasneje do 45 dni pred potovanjem. Cena potovanja se lahko spremeni v primeru spremembe cene letalske vozovnice.

Pomembno: Vizum za slovenske državljane je potreben. Dobimo ga ob vstopu v Kenijo. Za potovanje in treking je potrebno obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici.