Lifetrek treking potovanja: safari
Lifetrek treking potovanja: safari

Najboljši safari programi

Safari programi za čisto vsak okus

Safari

Beseda “safari” izvira iz svahilija in pomeni potovanje. Odkar so črno celino odkrili belci, ta beseda označuje spektakularno dogodivščino, kar velja še posebno v današnjem času, ko se pred vami odvijajo prizori iz živalskega sveta, ki ste jih do tedaj videvali le na malih zaslonih.

Masai Mara
KENIJA
Serengeti
TANZANIJA
Kruger
JUŽNA AFRIKA
Chobe
BOCVANA

Programi Safari 2020

Zanimivosti

…v parku Masai Mara je samo 25 črnih nosorogov in nobenega belega nosoroga, v Serengetiju je  črnih nosorogov,
… samo 30% vseh živali v Keniji živi v narodnih parkih,
…Thomsonova gazela, Grantova gazela, zebra, gnu in antilope so edine vrste, ki sodelujejo pri velikih migracijah v Tanzaniji in Keniji.
…V parku Masai Mara naj bi živelo med 35 in 68 gepardov in 825 levov
…Povodni konji ne plavajo, po vodi se premikajo s hojo. Prav tako so krivi za največ smrti, ki jih povzročijo živali, prekašajo katerokoli žival na t.i. listi velikih 5 (slon, bivol, leopard, lev in nosorog)

Afriški safari

Izberite obisk plemen Masajev ali Hadzab, obisk goril in šimpanzov v njihovem naravnem okolju, oglejte si Viktorijine slapove, največje slapove na svetu, delto Okavango, ki namaka obširno področje puščave Kalahari in ustvarja izjemno okolje za opazovanje živali, nacionalne parke Ngoro Ngoro, širok krater, ki velja za enega najboljših afriških predelov za opazovanje divjih živali, Masai Mara, Chobe, Kafue, Kruger…, dovolite, da vas očarajo ene najlepših puščav, kot sta Kalahari in Namib, lahko pa se z balonom dvignete nad prelepe afriške ravnice in si divji svet ogledate od zgoraj ali se povzpnete na mogočni Kilimandžaro. Z nami obiščite skrite raje s prekrasnimi parki, se popeljite s čolni, džipi, najbolj luksuznim vlakom na svetu Rovos rail ali čisto enostavno – peš ter poiščite bele in črne nosoroge, žirafe, leve, leoparde, geparde, gorile, šimpanze, slone, pavijane, gazele, zebre, gnuje in še in še. Pripravili vam bomo večerjo ob sončnem zahodu, vi pa boste lahko opazovali zvezde ob tabornem ognju.

 

Safari za začetnike

Vsakemu, ki se prvič odloča za safari vsekakor priporočamo, da se odloči za Kenijo. Safariji v Keniji se dobro in dovolj dolgo tržijo, da je storitev vedno na dovolj visoki ravni. Prav tako kenijsko živalstvo ponuja vse kar vas navdušuje za safari. Ker Kenijo in njihove safarije obiskujejo ljudje iz celega sveta je na voljo tudi dovolj opcij za različno globoke žepe. Najbolj dostopni so tako imenovani peš safariji oz trekingi skozi divjino Kenije, za vse tiste, ki bi na safariju uživali v udobju pa je tudi dobro poskrbljeno.

Za najboljše doživetje se splača obiskati vsaj dva parka in sicer priporočamo safari v narodnem parku Masai Mara in pa jezeru Nakuru ali Magadi. Da se izognemo deževnemu za pravo safari izkušnjo spustimo mesece med julijem in oktobrom in med januarjem in marcem.

Ko ste enkrat v Keniji in ste opravili s safariji vam priporočamo še oddih na kenijski obali, ki ponuja neskončne bele peščene plaže, sence pod palmami in pa koralne grebene. Za vse, ki obožujete potapljanje pa boste zagotovo navdušeni nad kitovci, ki se obali Kenije približajo med novembrom in marcem.

Kateri program izbrati? Pri lifetreku smo za vas pripravili dostopen program s safarijem, nekajdnevnim trekingom in počitnicami ob obali. Več lahko preberete tukaj – kenijski treking safari s počitnicami.

Za ljubitelje fotografije

Foto počitnice so prava izbira za vse, ki ste navdušeni fotografi – amaterski ali profesionalni. Daleč najboljša destinacija za take počitnice pa je zagotovo Namibija. Nepozabno puščavsko obzorje v enem izmed narodnih parkov bo iz vas naredilo fotografske mojstre. Obiščite safari v narodnem parku Etosha in pa čudovite rdeče puščavske sipine. Navdušenci nad živalskim svetom pa obvezno izberite termine med julijem in oktobrom, ko so v parkih neštete divje živali.

Predlagamo vam tudi malenkost dražjo popestritev potovanja – izlet z balonom, sicer znajo biti cene precej zasoljene, vendar se splača. Preverite naš program v Namibiji in Južni Afriki, zagotovo program, ki vas bo navdušil – Safari Namibija in Južna Afrika

Safari za družine

Čeprav je safari v Afriki pravo doživetje za vse starosti, bi za potovanje za družine ali za potovanje z otroki priporočali obisk Južne Afrike. Sicer Južna Afrika verjetno ni prva dežela, ko se pomisli na safari, vendar je za potovanje z otroki primerna zaradi veliko postranskih aktivnosti, ki jih lahko kombinirate s safarijem. Najpomembnejše podatek pa je ta, da je tveganje za okužbo z malarijo v Južni Afriki bistveno manjše kot drugod v Afriki. Preverite program Drakensberg treking in safari Kruger.